Документарац „Павароти“ почетком јуна пред одабраном публиком

Koмпанија "CBS Films" објавила је трејлер документарног филма оскаровца Рона Хауарда, „Павароти" . Премијера филма је заказана за 7. јуну у одабраним биоскопима.

Филм Павароти доноси интиман поглед на живот, рад и дело италијанске певачке иконе која је оперу приближила широкој светској публици.

Лучано Павароти, који је умро 2007. године од рака панкреаса, био је већи од живота, дао је свој живот музици и глас свету.

Хауард овим филмом истражује „глас, тајне, легенду“ човека који је на своје концерте привукао стотине хиљада обожавалаца.

У документарном филму Павароти биће приказани снимци уметникових историјских наступа, интервјуа, али и снимака из приватне архиве који никада раније нису јавно приказани.

„Мој отац је био тенор. Увек радимо оно што су радили наши очеви. Тако сам ја мали тенор“, једноставно у филму Павароти објашњава свој животни позив.

Кад год је излазио на позорницу, говорио је: „Идем да умрем“.

О великану оперске сцене говоре његови блиски сарадници и пријатељи, међу којима и Хозе Карерас, Пласидо Доминго и Боно Вокс.

Рон Хауард је ово документарно остварење урадио са тимом који стоји иза хваљеног филма The Beatles: Eight Days A Week - The Touring Years.

број коментара 0 Пошаљи коментар