Након овација у Торонту, Кану и на Фесту, „Хотел Мумбај“ стиже у биоскопе

Један од најгледанијих филмова Феста, „Хотел Мумбај“ од 11. априла биће у биоскопима широм Србије.

Остварење Хотел Мумбај говори о хероизму и људској доброти која се показује у најекстремнијим условима.

Заснован на истинитој причи о терористичком нападу на „Таџ Махал Палас хотел“ који се одиграо 2008. године, филм се састоји од неколико прича гостију и радника који су се затекли у хотелу, као и четворице терориста који су извршили напад.

Главне улоге тумаче Џејсон Ајзакс (познат по серијалу о Харију Потеру, филмовима Патриота и Петар Пан) и Дев Пател (Милионер из блата) који игра једног од запослених принуђен да изненада постане спасилац својих гостију.

У осталим причама приказани су други гости, радници који су одлучили да побегну са лица места као и они који су одлучили да остану, полиција, нападачи и породице заточених које са стрепњом прате вести о нападу.

Џејсон Ајзакс је поводом овог филма био гост Београда, када је након премијерне пројекције остао да разговара са публиком у великој сали Центра „Сава“ у трајању од чак 45 минута, јер филм оставља снажан утисак на гледаоце.

Редитељ је дебитант Ентони Марас који је засновао причу на интервјуима са жртвама овог догађаја и трудио се да на аутентичан начин пренесе напету атмосферу изненадног напада.

Марас је награђен за најбољу режију на фестивалима Аделејд и Палм Спрингс, а филм је приказан и на фестивалима у Торонту и Кану, где је доживео овације у трајању од чак 10 минута.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи