„Која је ово држава“ у биоскопима од 4. априла

Од истакнутог хрватског редитеља Винка Брешана у биоскопе стиже још једна комедија „Која је ово држава“, снимљена у српско-хрватској копродукцији. Филм ће започети биоскопски живот од 4. априла, а истог дана биће одржана и премијера у београдској Комбанк дворани.

После претходне успешне сарадње на филму, сценариста Мате Матишић и редитељ Винко Брешан, упустили су се у још једну комедију, чији сценарио чине три, наизглед сасвим различите, али уствари испреплетане и повезане приче.

Шта се догоди кад љутити пензионери украду из гробова лешеве Слободана Милошевића и Фрање Туђмана?

На ово питање одговара црна комедија Која је ово држава која прати неколико главних ликова – суицидног генерала, једног од министара и групицу пензионера, љубитеља хрватске фудбалске репрезентције.

Прогоњен прошлошћу и разочаран у оно што је Хрватска постала, генерал Микић сања и машта о свом самоубиству, а министар се бори сам са собом и оним што је политика од њега направила, те се добровољно затвара у затворску ћелију, јер сматра да му је тамо место.

Револт према власти исказује и неколико пријатеља, пензионера, који се одлучују на опасан и несвакидашњи корак, ископавају бившег председника Хрватске, Фрању Туђмана.

Ипак, постаје им јасно, да свака одлука коју желе да спроведу зависи од политичара, којима је важно само једно – остати на власти.

Редитељ Винко Брешан иза себе има неколико успешних остварења, Како је почео рат на мом отоку, Маршал, Свештеникова деца. Сигуран је да се овај филм у једнакој мери може тицати и Србије и Хрватске.

„Вјерујем да је прича о лешевима Слободана Милошевића и Фрање Туђмана које крадљивци носају по хрватским шумама нешто што се дубоко тиче свих нас. Мени је част да је у овој 'крађи Милошевићевог и Туђмановог леша', у мојој режији учествовао и велики српски глумац и редитељ Лазар Ристовски“, каже Брешан.

Осим глумца Лазара Ристовског значајне улоге имају и Крешимир Микић, Никша Бутијер, Зденко Јелчић, Мате Гулин, Слободан Миловановић, Себастиан Цавазза, Бранко Цвејић, Дражен Кухн, Горан Гргић, Горан и Бојан Навојец, Горан Богдан, Ива Михалић и многи други.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво