Филм „Цео свет је твој“ у биоскопима

Француска блокбастер комедија „Цео свет је твој“ приказана недавно на београдском  Фесту, од 21. марта наћиће се на редовном репертоару биоскопа.  

У филму који многи пореде са култним филмом Две чађаве двоцевке, главне улоге тумаче звезде европског филма, Венсан Касел, Исабел Ађани и Карим Леклоу.

Филм је приказан на Канском фестивалу и бави се судбином ситног криминалца који сања о другачијем животу, али не може да га приушти.

Да би побегао од свог окружења, он мора да прихвати још један последњи посао који укључује Шпанију, дрогу, Илуминате и доминантну мајку.

 Ова француска комедија добила је бројне позитивне критике, међу којима су Инди Вајр (брилијантна комедија коју Гај Ричи никад није урадио),  Холивуд Репортер (акциона комедија која подсећа на ране радове Тарантина и Гаја Ричија), Варијети (крими сага у духу Тарантинових филмова).

Франсоа је ситни криминалац који има свој сан: да постане ексклузивни дистрибутер сладоледа фирме „Мистер Фриз“у земљама Северна Африка,  да се ослободи криминала, заснује легални посао и оснује породицу.

Његови снови нестају када схвати да је његова доминантна мајка Дани прокоцкала целу његову уштеђевину.

Да би поново и брзо зарадио новац за своје поштене планове Франсоа прихвата посао да за нарко дилера из Шпаније прихвати пошиљку дроге од шкотског криминалца.

У томе треба да му помогну бивши робијаш Анри и прелепа Ламија у коју је заљубљен. Пошто је Анри стално у теоријама завере, а Ламију занима само бесплатан пут до Барселоне, ништа се не одвија по плану.

Акција преноса дроге пропада и Франсоа је додатно изгубио огроман новац. Он чини све могуће да спасе главу и поврати новац и то на урнебесан начин.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво