Фестивал новог филма и видеа

Више од 100 филмова младих уметника, али и афирмисаних аутора биће представљено током 16. Фестивала новог филма и видеа "Alternative film/video" у Дому културе Студентски град у Београду.

Дом културе Студентски град у Београду од 9. до 13. децембра биће центар експерименталног и авангардног стваралаштва, најавио је организатор фестивала Академски филмски центар (АФЦ).

У склопу 16. Фестивала новог филма и видеа "Alternative film/video" биће приказано више од 100 остварења младих, али и већ афирмисаних аутора.

Програм је одабрала селекциона комисија чији су чланови Данијела Пурешевић, Грег де Кир, Зоран Савески и уредник АФЦ-а Миодраг Милошевић.

У саопштењу организатора истиче се да ће на фестивалу бити приказани иновативни експериментални, истраживачки, авангардни, лични филмови и видео радови младих уметника и афирмисаних аутора у Интернационалној и Регионалној селекцији.

„Као место сусрета аутора, теоретичара, критичара и публике, фестивал има циљ да забележи, теоријски дефинише кретања, укаже на истинске вредности и подстакне нове стваралачке могућности у области визуелних дигиталних медија", наводи се у саопштењу.

На фестивалу ће осим такмичарских селекција бити организоване и ауторске селекције и ретроспективе, селекције продукцијских центара и фестивала, представљање нових иницијатива у региону, аудио-визуелни перформанси, видео инсталације, изложбе, разговори и дискусије.

Током фестивала, више од 30 аутора из региона и света биће смештено у Студентском граду у Београду.

Жири који ће одлучивати о наградама чине Душан Макавејев, Беатрис Кобоу, Хрвоје Турковић и Јуриј Меден.

Уместо доделе класичних награда, они ће одабрати филмове и видео радове за „Листу значајних остварења фестивала".

То признање даје аутору могућност да користи резиденцијални програм АФЦ-а за продукцију свог наредног филма или видео рада.

Поред тога, биће додељене награде студентског жирија и публике, као и меморијална награда „Иван Каљевић".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
23° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се