Захуктава се борба за завичај

И џипове и квадове и чамце... све то и свуда по Србији снимају и приказују недељом Слободан Шаренац и Мики Перић у шоу-програму „Играј за завичај“.

Утисак после емитовања прве емисије је да је у питању садржајнији и компликованији квиз од оних на које смо навикли.

Говорећи о првим утисцима, водитељ Слободан Шаренац истиче да је Играј за завичај тешко назвати квизом већ да је то такмичарски шоу-програм: „Имате и плес и забаву, Микијеве прилоге, разна питања. Да ли је тешко или није, остаје да се види, али надамо се да је добро што публкика учествује“.

Више од милион гледалаца пратило је прву емисију квиза. „Народ у Србији воли да гледа квизове. То је такмичење градова и људи воле да виде своје комшије и пријатеље“, објашњава Шаренац.

Мики Перић каже да је уживао путујући по Србији, упознајући људе широм земље. „Обишао сам градове у које ме пут не би навео. Упознао те дивне људе“, прича Мики. „Био је у 24 града, направио 48 прилога, снимио, измонтирао“, додаје Шаренац.

Најјачи утисак и адут овог шоу-програма су, наглашава Шаренац, такмичари: „То су генијалци, али није им лако у студију, ником ко можда први пут долази. Неки од њих играју квизове, неки су испали иако су били фаворити, нису се снашли, трема је урадила своје. Многи од њих су испали иако смо мислили да ће проћи или можда бити и победници“.

Против треме такмичара домаћин квиза борио се причајући вицеве. „Причао сам неколико дана исти виц да их опустим и то врло глуп виц. Једино ми је Мики аплаудирао“, жали се домаћин квиза.

Квиз Играј за завичај има и хуманитарни карактер.

„Победник може да освоји два милиона динара, што за квиз није мала свота у Србији. У свакој емисији ко победи осваја 100.000 динара и одлучује коме ће да додели у свом граду и ту су наши такмичари показали хуманост, што је мнбого добра страна“, закључио је Шаренац.

У другој емисији квиза, који је на Првом програму РТС-а сутра у 21 час, за свој завичај играју такмичари из Врања, Новог Сада, Сомбора и Ужица.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво