Седми пут „С Тамаром у акцији“

Уиграна екипа емисије „С Тамаром у акцији“ кроз шест сезона, снимила је 80 епизода и помогла истом броју породица и њихов живот учинила удобнијим и лепшим. Од 15. марта почиње са емитовањем седма сезона, петком од 21 сат на првом програму РТС-а.

Тамара Грујић, ауторка серијала, у Јутарњи програм је стигла са свежим утисцима са терена. Екипа се тренутно налази у Свилајинцу.

„Пре Свилајинца снимали су у Деспотовцу, који је између осталог познат и по Ресавској пећини, нашој најпознатијој, најпосећенијој и најуређенијој пећини. Ту сам упознала припаднике Горске службе спасавања и спелеолошког друштва који су ме водили у неуређене делове пећине. Било је напорно и тешко, али увек настојимо да покажем чиме се ти људи, тамо где снимамо емисију, баве“, објашњава Тамара.

Избор породица за снимање увек је најзахтевнији део процеса настајања овог телевизијског серијала, и зато у припреме крећу шест месеци раније, наглашава ауторка серијала.

„Прво ступимо у контакт са центрима за социјални рад, куда год да идемо, у било који део Србије. Кренули смо пре три године од севера Косова, па смо се пели према Београду. Били смо на југу Србије, па на истоку, па на западу, а сада смо у централној Србији и Шумадији. Значи, најпре центре за социјални рад, затим патронажне службе, чак и поштанске службе", истиче Тамара.

Заинтересовани грађани могу да се пријаве и сами, директно. Могу да пошаљу писмо на адресу РТС-а, али и да ступе у контакт с нама путем друштвених мрежа и то је исто један од канала и начина како сакупљамо пријаве на једно место, додаје ауторка серијала.

Први пресек пријављених породица праве архитекта и главни мајстор. Прегледом пријава и фотографија они доносе процену да ли је посао могуће урадити за недељу дана. С обзиром на то да се у оквиру серијала „С Тамаром у акцији" изводи већ 86. реконструкција, тим има довољно искуства у одабиру породица и процени посла.

Дешава се да екипу серијала „С Тамаром у акцији“ нове теме и људи споје са породицама у којима су већ били. Такав случај ће гледаоци моћи да виде у првој епизоди која је снимана у Рашкој.Тамара и екипа сусрела се са својим јунаком из места Лешак, из општине Лепосавић са којим су радили пре три године.

„Највећи број питања и највећи број помоћи је стизао за њега пре три године. Када сам чула да идемо у исто место и у исту средњу школу, онда сам га позвала да се нађемо. Сусрет је био врло емотиван. Он је у међувремену остао без маме, али је завршио средњу школу и уписао Пољопривредни факултет у Лепосавићу и проширио је газдинство. Сада ће гледаоци моћи да виде како изгледа живот нашег јунака после толико времена, каже Тамара на крају гостовања у Јутарњем програму.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво