Филм „Непутовања“ на чак десет фестивала током марта

Анимирани филм „Непутовања“ Ане Недељковић и Николе Мајдака Млађег, током овог месеца биће приказан на чак десет фестивала широм света. Почетком марта филм је приказан у Белгији, у оквиру такмичарског програма фестивала „Анима Брисел“, и у Финској у такмичарском програму фестивала „Тампере филм“.

Остварење Ане Недељковић и Николе Мајдака Млађег биће приказано и у Бечу на фестивалу „Трики вомен“, који се одржава од 13. до 17. марта, на коме ће аутори филма бити гости. Њихов филм Ребитленд је 2014. године на том фестивалу освојио је главну награду.

У марту, филм Непутовања учествује на три фестивала у САД: Фестивалу анимираног филма „Глас“ у Берклију, Америчком фестивалу документарног филма „Амдокс“ у Палм Спрингсу, као и на Филмском фестивалу у Омахи.

Биће такође приказан у Мађарској на међународном фестивалу кратког филма у Будимпешти, у Холандији на фестивалу "Movies that Matter" у Хагу, у Португалији на фестивал анимираног филма „Монстра“ у Лисабону и у Француској на фестивалу "International du Film d'Aubagne - Music & Cinema".

Филм Непутовања премијерно је приказан 2018. на Берлиналу, а на Мартовском фестивалу у Београду, освојио је гран-при у категорији анимираног филма. Директно се квалификовао за Оскара на основу освојеног гран-прија Златни пегаз на фестивалу „Аниматор“ у Пољској, а номинован је и за престижну "Annie" награду у Лос Анђелесу.

Продуцент филма је Јелена Митровић, копордуценти из Словачке су Ева Павловичова и Петер Бадач, монтажер је Милина Тришић, музику је радио Душан Петровић, звук Владимир Јанковић и Александар Протић, а наратор је Маша Милеуснић.

Непутовања је филм о локалпатриотизму, туризму и емиграцији.  У питању је прича о девојчици која живи у сивој, изолованој земљи ограђеној високим зидом. Никада нигде није путовала, али цео живот машта како ће једног дана отићи заувек у савршени свет који се зове „Иностранство“. Филм је рађен у стоп-моушн техници, са пластелинским луткама.

Филм Ане Недељковић и Николе Мајдака млађег, Ребитленд награђен је на Берлиналу наградом Кристални медевед и приказан је на више од сто фестивала широм света на којима је освојио значајне награде.

број коментара 0 пошаљи коментар