Изложба Сукија Меденчевића отворена у Југословенској кинотеци

„Прозори у свет, прозори у душу“ – изложба фотографија Сукија Меденчевића, отворена је у фоајеу Југословенске кинотеке. Изложба је део Интернационалне скупштине Федерације директора фотографије, која се у Београду одржава до 17. марта.

Суки Меденчевић је студирао на Факултету драмских уметности у Београду, након чега је наставио студије филмске камере у чувеној прашкој Филмској школи.

После првог играног филма, снимљеног 1994. године, наставља са радом у холивудској филмској индустрији на више од 15 телевизијских филмова, као и бројним рекламама.

Радио је на неколико документарних филмова за компаније "ILM", "Pixar", "Hearst Corporation", а тренутно завршава филм History of imagineering за студио „Дизни“.

Меденчевић каже да изложене фотографије представљају пресек његових радова у протекле три године.

„Реч је о компилацији циклуса које сам као директор фотографије пролазио радећи на различитим пројектима. Обилазио сам свет и на различитим локацијама фотографисао различите призоре. Сви ти призори би били део неког филма који заправо никада нисам успео да снимим“, каже Меденчевић.

Изложба „Прозори у свет, прозори душу“ недавно је доживела велики успех у Лос Анђелесу, а београдска публика моћи ће да је види до 28. марта у у фоајеу Југословенске кинотеке.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво