Изложба Сукија Меденчевића отворена у Југословенској кинотеци

„Прозори у свет, прозори у душу“ – изложба фотографија Сукија Меденчевића, отворена је у фоајеу Југословенске кинотеке. Изложба је део Интернационалне скупштине Федерације директора фотографије, која се у Београду одржава до 17. марта.

Суки Меденчевић је студирао на Факултету драмских уметности у Београду, након чега је наставио студије филмске камере у чувеној прашкој Филмској школи.

После првог играног филма, снимљеног 1994. године, наставља са радом у холивудској филмској индустрији на више од 15 телевизијских филмова, као и бројним рекламама.

Радио је на неколико документарних филмова за компаније "ILM", "Pixar", "Hearst Corporation", а тренутно завршава филм History of imagineering за студио „Дизни“.

Меденчевић каже да изложене фотографије представљају пресек његових радова у протекле три године.

„Реч је о компилацији циклуса које сам као директор фотографије пролазио радећи на различитим пројектима. Обилазио сам свет и на различитим локацијама фотографисао различите призоре. Сви ти призори би били део неког филма који заправо никада нисам успео да снимим“, каже Меденчевић.

Изложба „Прозори у свет, прозори душу“ недавно је доживела велики успех у Лос Анђелесу, а београдска публика моћи ће да је види до 28. марта у у фоајеу Југословенске кинотеке.

број коментара 0 пошаљи коментар