„Црна река“ премијерно на Фесту 24. фебруара

У оквиру овогодишњег Фестовог програма „Фокус Европа“ премијерно ће бити приказан филм „Црна река“ редитеља Ерика Зонке.

Овај нео-ноар филм представља апсолутни повратак у форму Ерика Зонке са причом о неугодном, прљавом, полицајцу који се бори са алкохолизмом док покушава да реши случај несталог тринаестогодишњег дечака.

Овај случај покреће лавину догађаја који отварају бројна питања савременог друштва као што су односи у породици, у школи и процес одрастања у друштву у каквом живимо.

Венсан Касел тумачењем овог лика даје својеврстан галски омаж Орсону Велсу и његовом тумачењу корумпираног и пијаног капетана Хенка Квинлана у Додиру зла. Касел успева да чврсто држи кормило у овој пловидби испуњеној мистеријом и преокретима.

Како сам редитељ каже, за овај жанр и за овај проблем се одлучио, управо, због тога што кроз ову тему најбоље може да ослика бруталност савременог друштва.

Ерик Зонка је написао и сценарио за овај филм заједно са израелским писцем Дрором Мишанијем према чијој књиза A disturbing disappearance  је и урађен филм.

Премијера филма Црна река заказана је за 24. фебруар у 19. 30 часова у Центру за културу „Влада Дивљан“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво