„Шавови“ – прича о жени која није хтела да одустане

Српски филм „Шавови“ награђен je у Берлину као најбољи европски филм у програму „Панорама“, а добио je и награду публике. Филм је заснован на истинитим догађајима и показује да је свет пун неправди, али и чињеницу да вера у себе и своје емоције може да сруше зидове.

Истинита прича жене којој је нестало дете преточена је у причу, а отелотворење њеног лика поверено је главној глумици, Снежани Богдановић.

Гостујући у Београдској хроници, истакнута глумица каже да је ту жену упознала и пре но што је написан сценарио за филм.

„Једног кишног дана, Миша ме одвео код ње у мали кројачки салон изнад Славије да се упознамо. Била сам јако узбуђена и нервозна јер сам пре тога погледала интервју који је Миша урадио са њом. Знала сам целу ту причу која је била заиста невероватна. Мало сам имамла трему“, присећа се Снежана.

Дринка, жена чија је животна драма преточена у филм Шавови, има и једну малу улогу у филму, али није видела цео филм. И поред тога, када су се поздрављале пред одлазак у Берлин, она је Снежани упутила највећи комплимент. 

„Она ми је само у једном тренутку рекла 'иста си ја'“.

Свака прича људи који су имали искуство са нестанком детета, је различита, интимна и посебна. Неки људи који су открили накнадно да им се тако нешто догодило, никада нису желели тиме ни да се баве, нису имали снаге да се враћају на тај догађај. Даринка је другачија, она никада није одустала, она је све ове године веровала и тражила истину, сматра глумица Снежана Богдановић,

Верује да овакви филмови бацају ново светло на ове проблеме и подстичу јавност да се њима позабави.

„Кад имате лице, биће које упознате и видите њену емоцију, ваша перспектива се промени, ваше мишљење се промени и ви кренете дугачије о томе да размишљате“, нагласила је глумица Снежана Богдановић на крају гостовања у Београдској хроници

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи