Глумац лажирао расистички напад због већег хонорара

Амерички глумац Џаси Смолет, звезда серије „Емпајер“, ухапшен је пошто је полиција утврдила да је изрежирао расистички напад на себе, када му је наводно стављена омча око врата.

Смолет, иначе Афроамериканац, пре неколико недеља је полицији у Чикагу пријавио да су га на улици претукла двојица мушкараца и да је тај напад био на расној основи, да би се потом утврдило да је Смолет унајмио наводне нападаче и изрежирао инцидент како би повећао свој глумачки хонорар.

Дописник РТС-а из Чикага, Александар Жигић, јавља да је полиција тог града на случају ангажовала чак 24 детектива и да је Смолетов мотив за, између осталог, давање лажног исказа, незадовољство хонораром који је добијао снимајући серију „Емпајер“. 

Позивајући се на особу упознату са ситуацијом, АП преноси да је Смолет зарађивао више од 100.000 долара по епизоди у Фоксовој серији „Емпајер“.

„Глас Америке“ преноси да је наводна жртва постала осумњичени. Смолет је ухапшен у Чикагу и оптужен да је полицији пријавио лажни напад.

„Смолет је прво покушао да привуче пажњу слањем лажног писма, базираног на расним, хомофобним и политичким увредама. Када му то није успело, платио је 3.500 долара за лажирање напада“, рекао је званичник чикашке полиције Еди Џонсон.

Наводи се да је Смолет недељама тврдио да су га, насред улице, пребила двојица мушкараца која су га истовремено вређала на расној основи и наводно му ставила омчу око врата.

„Видим маскираног нападача који узвикује Трампов изборни слоган, вређа ме на расној основи и удара у лице“, изјавио је Смолет у интервјуу за ТВ мрежу Еј-Би-Си.

Наводи се да је полиција у почетку истраживала напад на Смолета као злочин из мржње и као осумњичене идентификовала двојицу мушкараца. На снимку надзорне камере видело се како купују фантомке и црвене качкете.

Полиција је саопштила да су мушкарци, иначе браћа, пред поротом изјавили да им је Смолет платио да учествују у лажном нападу на њега.

„Знамо да су разговарали један сат пре напада и да су били у контакту када су наводни нападачи напустили земљу“, рекао је Џонсон.

Смолетови адвокати саопштили су да глумац, као и сви остали грађани, има право на претпоставку невиности.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво