Упознајте „зедовце“, онакве какве заиста јесу – у новој серији РТС-а

Део атмосфере, коју ће од 4. марта гледаоци РТС-а моћи да виде у епизодама нове серије „Моја генерација“, осетио се вечерас у РТС клубу, у згради Радио Београда. Неки од протагониста открили су какви су њихови ликови и са каквим проблемима се боре матуранти на Балкану, али и њихови родитељи и наставници.

Упознајте „зедовце“, онакве какве заиста јесу – у новој серији РТС-а Упознајте „зедовце“, онакве какве заиста јесу – у новој серији РТС-а

Они много времена проводе причајући преко телефона или причајући о телефонима и не знају за свет пре интернета. Они су припадници генерације зед и у фокусу су нове РТС-ове серије Моја генерација

Млади глумац Предраг Васић, који у серији тумачи Милоша Костића Коску, сматра да ће серија бити корисна за целу породицу – и за младе и за њихове родитеље који ће видети у каквом свету одгајају своју децу.

„Коска се много разликује од мене јер ја нисам на компјутерима и нисам на телефону. То је више мој брат. Коска је компјутерски 'гик' који се разуме у поправку и ве-це шоље и компјутера“, открива Васић и наглашава да неко може бити 'гик', али да не мора бити штребер. 

Катарина Жутић и Милица Зарић играју маме матураната.

„Улога као да је писана за мене. Како сам прочитала сценарио одушевила сам се и нисам имала дилему. Играм мајку једног од главних клинаца, она је рокерка, али је и брижна и одговорна. Има и шаљивих моменанта и дирљивих“, каже Катарина додајући да би желела да буде управо такав родитељ.  

Милица Зарић нашла се у улози мајке главне јунакиње Бојане и будући да има доста млађу децу тек је делимично могла да се поистовети са улогом: „Серија ме на неки начин припремила за будућност моје деце“.

Чланица тима који је био задужен за сценарио Милена Деполо каже да је било велико уживање писати сценарио за серију која је, пре свега, намењена тинејџерима.

„Било ми је важно да, поред онога што је специфично за генерацију зед, обухватим и оно што је универзално за све генерације када су у том узрасту. То ме је посебно инспирисало да се присетим својих тинејџерских дана, али и да посматрам сина који је тинејџер, да видим колико се ми разликујемо и колико смо слични“, истакла је Милена. 

Четири месеца снимања на локацијама у Београду

Серија је снимана у првом полугодишту школске 2018/19. године. Током четири месеца екипа је симала на бројним локацијама у Београду, а главне улоге и прилику да засијају добило је двадесетак најталентованијих младих глумаца, што је сигурно један од највећих квалитета овог серијала.

Драмаски заплети, оплемењени хумором и музиком говоре о дилемама и проблемима, али и радостима у животу младих у Србији, њиховим родитељима и професорима.

Режију Моје генерације потписују Милош Петричић, Милан Коњевић, Бранко Вучић и Коста Ристић.

ТВ серија посвећена генерацији зед је прва на овим просторима снимљена у 4К технологији.

Серијал од 44 епизоде у трајању од 24 минута са емитовањем почиње 4. марта на Првом програму РТС-а радним данима од 22 часа, изузев петком.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво