Епска битка професора и родитеља не јењава

Рубрика Драгише Драгија Савете, уведена у серију „Промаја“ ради решавања проблема које родитељи имају са својом децом, ове седмице је добила нову димензију. Драгију се обратио родитељ који се не жали на проблем са малолетницима, већ са другом одраслом особом – разредном његовог сина!

Родитељи и професори – Сцила и Харибда нашег одрастања. Ако успете да се изборите са једном немани, нећете избећи сачекушу друге. А сад замислите да се Сцила и Харибда, поврх тога што су окомљене на вас, уроте и једна против друге.

Тада вам се може учинити да су препреке Одисејеве пловидбе биле мачји кашаљ у поређењу са немирним морем које узбуркава вашу младост.

У нади да ће овај сувисли песнички занос резултирати неком петицом из српског, прећи ћемо на ствар. Родитељи се најчешће жале на ниске плате, корумпираност и своју децу и оне који их васпитавају.

Професори се најчешће жале на ниске плате, корумпираност и своје ученике и оне који их васпитавају. Ми се у ниске плате и корумпираност не мешамо много, јер смо „мали“, али нам ова трећа ставка ствара одређену конфузију. Усред те унакрсне паљбе жалби уме да буде мало нејасно ко нас уопште васпитава.

И док се води та бескрајна епска борба, ми и даље одрастамо и назиремо да једно од основних моралних начела по којима функционише свет одраслих гласи „муко моја, пређи на другога“. А томе нас не уче ни родитељи ни професори, већ њихов међусобни однос.

Елем, ове суботе ћете у Промаји видети шта Драги предлаже родитељима који су кивни на оне који васпитавају њихову децу, поред сијасета других лепих и корисних ствари. А да не бисте помислили да много мрачимо, биће и једна прича о учитељици која се бавила васпитањем.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво