Још једном на путу за Холивуд са три карте

У оквиру пројекта „Вип Кинотека“ 21. фебруара у Југословенској кинотеци биће приказан дигитално рестауриран филм „Три карте за Холивуд“ редитеља Божидара Николића у продукцији „Центар филма“, РТС-а и „Кодекс-поинта“.

Две бесплатне пројекције овог филмског остварења из 1993. године заказане су за 17 и 19 часова у свечаној сали у Узун Мирковој 1.

Три карте за Холивуд је носталгична прича и драматична комедија која се дешава у руралној Југославији у време Кубанске ракетне кризе из 1962. године.

Прича говори о дечацима који су опчињени магијом седме уметности и који одлучују да из своје забите варошице побегну, ништа мање, него право у Холивуд.

У исто време локални полицајац еуфорично организује дочек маршала Тита, председника државе, а његови „строго контролисани“ грађани под утиском драматичних догађаја око Кубе почињу да се деле на два табора, решена да истерају до краја оно што неће успети Хрушчову и Кенедију...

Пројекат „Вип Кинотека“ има за циљ да сачува и заштити остварења која су обележила српску кинематографију, а проглашена су за национално културно добро од великог значаја.

Пројектом, који се спроводи у сарадњи Југословенске кинотеке и компаније „Вип мобајл“ и који тренутно обухвата десет филмских остварења, започет је дуго очекивани процес дигиталне рестаурације српског филмског наслеђа.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи