„Био сам код куће, али...“, добитник Сребрног медведа 3. марта на Фесту

Немачко-српска драма „Био сам код куће, али…“, награђена на Берлиналу Сребрним медведом за режију, премијерно ће бити приказана домаћој публици на Фесту, 3. марта, у Комбанк дворани, а касније ће бити у биоскопској дистрибуцији.

Филип, 13-годишњи основац нестао је на неколико дана без трага. Филм почиње његовим појављивањем у школском дворишту, када сви примећују да се чудно понаша и да неуредно изгледа.

Његова мајка и учитељица верују да оно што је он тражио у шуми јесте близина са природом и смрћу, изазвано недавним губитком његовог оца. Ипак дечаково понашање демантује оно што се до сада узимало као здраво за готово.

Редитељка и сценарсткиња остварења Ангела Шанелец каже да при стварању филма није имала одређени циљ, као ни размишљање како би било најбоље да га досегне.

„Писала сам једну ситуацију за другом, ишла сам корак по корак. Ликови у филму су повезани једни са другима, тако да посматрајући један можете да схватите суштину другог лика“, истакла је уметника.

На овогодишњем 69. међународном филмском фестивалу у Берлину немачка редитељка награђена је Сребрним медведом за најбољу режију. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи