„Режи“ је истина о томе како живе тинејџери у Србији

Тинејџери су највише жељни љубави, а њен недостатак је у сржи сваког вршњачког насиља, истичу редитељ остварења „Режи“ Коста Ђорђевић и глумица Кристина Јовановић.

Филм Режи прати један дан у животу тинејџерке, у којем све што је изгледало као луда и весела авантура полако прераста у ноћну мору са ожиљцима за цео живот.

Како објашњава режисер Коста Ђорђевић, тема вршњачког насиља се сама поставила.

„Сценариста Драган Николић и ја смо пролазили поред Политике, где су поред чесме седели неки тинејџери и то нам је послужило као почетна каписла“, каже Ђорђевић.

Према његовим речима, прву руку сценарија завршили су убрзо након што су почели да истражују материју.

На питање чега су тинејџерке највише жељне, млада глумица Кристина Јовановић наводи да је то љубав, као и недостатак исте тера људе на лоше потезе – да некоме или себи самима нанесу бол.

„У филму видимо и како функционишу. По каквим правилима. И ко крши та правила. Мислим да је овај филм диван јер се у њему виде слабе тачке насилника. Такође је занимљиво да у филму нема осуђивања ниједног лика, већ су они само приказани“, објашњава глумица.

На публици је, како истиче, да са својом савешћу и свешћу схвати да ли је нешто производ друштва, породичне трагедије, несугласице или недостатка пажње.

Вршњачко насиље је постало проблем друштва, а многи редитељи покушавају да скрену пажњу на њега. Остварење Режи заправо је замишљено да се прикаже истина о томе како живе тинејџери у Србији.

„Битно је напоменути да овај филм није придика и да не осуђује. Пре свега је узбудљив и емотиван. Због тога мислимо да ће тинејџери бити веома заинтересовани да га погледају, али и шира публика“, истиче Ђорђевић.

Као млада глумица, Кристина Јовановић каже да се лако идентификовала са ликом, јер јој је било познато.

„И ја сам 'из краја'. Имам своју екипу и своје другаре и одрасла сам на сличан начин. Разлика је у томе што сам имала породицу која ми је увек била уточиште где сам могла да причам о било којем проблему. Мислим и да ме музика спасила, јер ме је посвећеност томе довело до тога да размишљам и радим на себи“, објашњава Кристина Јовановић.

„Упркос томе што је тема сурова, овај филм шаље поруку љубави и истиче значај пријатељства. То је најбитније, да у овом насилном свету причамо о пријатељству“, закључује редитељ Ђорђевић.

Филм Режи биће премијерно приказан у Комбанк дворани 27. фебруара у оквиру програма 47. Феста.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво