Нова серија „Груди“ на РТС-у

Скоро годину дана, a у сарадњи са Министарством здравља, РТС води кампању „Рак је излечив“. У марту је Дан борбе против рака дојке, а на нашем програму биће емитована нова серија „Груди“, која се бави овом темом. O серији, као гости „Београдске хронике“, говорили су редитељка Марија Перовић и глумац Данило Лончаревић.

Ана, Зорка и Јелена сусрећу се у родном граду на прослави двадесетпетогодишњице матуре и за та три дана њихови животи се потпуно мењају. Серија има четири епизоде и свака је посвећена по једној од главних ликова.

Редитељка серије, Марија Перовић, истиче да је ова важна и ангажована прича у серији Груди третирана на један топао, оптимистичан и духовит начин.

„Главни ликови јесу женски и главни ликови могу бити било која од нас. Оне су близу четрдесет година, оствариле су неке животе, живе у градовима бивше, веће, земље и сумирају оно што су урадиле", каже редитељка.

Образлажући начин на који је приступила овој теми и разлозима који су је мотивисали да се њоме позабави, редитељка наводи да се и сама, у својој 38-ој години, управо на својој годишњици матуре суочила са чињеницом да су бар три или четири њене пријатељице имале проблем са грдима.

„Осим чињенице да године пролазе, а са 38 сви мислимо да смо у пуној снази и врло млади, највећи шок је био да то може да буде било ко“, додаје Перовићева.

Поред младог Данила Лончаревића коме је ово дебитантска улога, у серији играју и Нада Шаргин, Дубравка Дракић, Марија Шкаричић, Мира Бањац, Јелена Ђукић, и многи други.

Редитељка са поносом истиче да серија има два „идеална“ мушкарца. Једног глуми Војин Ћетковић, а другог Предраг Бјелац. По речима Перовићеве: „То су они мушкарци који помажу женама, који разумију жене. Мислим да ова тржишта и ови простори нису навикли да гледају матрице у којима су мушкарци који хоће да помогну женама, обично су жене те које стоје иза мушкарца, а не обрнуто“. 

На програму РТС-а прва епизода ће бити приказана 9. марта у 21 сат.

Иначе, серија је емитована у Црној Гори и наишла је на врло добар пријем. „Крај није очекиван, крај је животан, реалан, људски и на неки начин сваки од та четири лика је уплетен на другачији начин, и људима је то пријало", закључује редитељка Марија Перовић.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(субота, 06. апр 2019, 15:35) - Slobodan [нерегистровани]

Srbin iz Srb

U pravu si Nikšićanko

(четвртак, 07. мар 2019, 00:46) - Никшићанин [нерегистровани]

Редитељка

Сјећам се 2006 године кад је била рефередумска кампања у Црној Гори,Редитељка Марија Перовић је држала конференцију за штанпу,и на тој конференцији је рекла да ће се она као редитељ много боље остварити у независној Црној Гори.Могу вам рећи да сам као Србин из Црне Горе дали уточиште таквим људима који су учествовали у великој антисрпској хистерији те године.