Овације на премијери „Шавова“ у Берлину

Пред распродатом двораном „Кино Интернационала“ у Берлину, синоћ је одржана свечана премијера филма „Шавови“ редитеља Мирослава Терзића, са Снежаном Богдановић у главној улози.

На црвеном тепиху Панораме Берлинског филмског фестивала поздрављени су глумци Снежана Богановић, Јована Стојиљковић, Марко Бацовић, Павле Чемерикић, редитељ Терзић, продуценти Уликс Фехмију и Милена Тробозић Гарфилд, сценаристкиња филма Елма Татарагић и сниматељ Дамјан Радовановић.

Публика је дугим аплаузом и овацијама поздравила све присутне учеснике филма Шавови, а по завршетку пројекције, редитељ и остатак глумачке екипе са сцене су одговарали на питања публике.

Велико интересовање изазвала је и конференција за медије која је трајала више од 50 минута, због великог броја питања која су имали новинари.

Јутарња пројекција за представнике страних и домаћих медија завршила се дуготрајним аплаузом присутних.

Филм Шавови инспирисан је иситинитом причом једне од мајки несталих беба.

„После низа година, моја жеља да снимим овај филм је кренула да се остварује кад сам упознао Дринку Радоњић чија ме скромност и храброст разоружава. Такође сам имао срећу да радим са сјајном глумачком екипом и сарадницима од самог почетка“, рекао је редитељ Терзић.

Шавови ће националну премијеру имати 1. марта на Фесту, а од 14. марта биће на редовном репертоару биоскопа.

број коментара 0 Пошаљи коментар