Први високобуџетни кинески научнофантастични филм

Филм „Земља која плута“ је премијерно приказан петог фебруара, првог дана кинеске Нове године. Овај дуго очекивани филм за мање од недељу дана на благајнама кинеских биоскопа зарадио је више од 288 милиона долара.

Сунце ће се ускоро угасити и прогутаће Земљу. Зато три и по милијарде становника Земље сели своју планету у удаљени звездани систем како би се спасло. Ово је заплет новог кинеског научно-фантастичног филма Земља која плута.

Можда ће овај филм отворити ново поглавље у кинеској кинематографији, а редитељ филма Синк Гуо Фан, каже да „у многим филмовима људи само одлете и оставе земљу иза себе када се појаве велики проблеми. Сада су Кинези написали причу у којој такође одлетимо, али овога пута односимо Земљу, нашу планету, одлазимо заједно“.

„Овај научно-фантастични блокбастер садржи сегменте јединствене културе кинеског народа, као што су наша етика, размишљања о светској перспективи и наш дух оптимизма“, каже филмски критичар Синк Ли Сингвен.

Сценарио за филм је адаптирани роман кинеског писца Лиа Цисина, добитника престижне награде Хуго за дела научне фантастике, који сматра да Кина мора да уради више да би  унапредила индустрију научнофантастичких филмова.

Писац научне фантастике Синк Лиу Цисин, наглашава да научно-фантастични филмови морају бити разнолики, и да треба  снимати различите типове филмова уместо да пратимо један стил. Свођење на један образац нема будућност, па је потребно  да успоставимо систем индустрије научнофантастичних филмова.

Остварење има све карактеристике холивудског блокбастера и могао би Кину да уведе у нову еру високобуџетне продукције научне фантастике.

Филмски критичар Синк Саи Рен, има наду да ће све више деце моћи да гледа домаће научно-фантастичне филмове са жељом да осете нашу културу у њима. Надам се такође да ће све више родитеља моће да одведе своју децу да погледају овај филм, који би у њима могао да пробуди смелу машту и открије им научну фантастику.

Рен додаје да чињеница да нема много научнофантастичких филмова у Кини, такође све ово иде на руку филму који ће привући много публике која је жељна новог и другачијег.

број коментара 5 пошаљи коментар
(уторак, 12. феб 2019, 14:16)
loki [нерегистровани]

dota

nije valjda da se lozis na kineske vilmove...veze oni nemaju sa snimanjem filmova...

(уторак, 12. феб 2019, 14:15)
soki [нерегистровани]

dada

kakvi kinezi i njihovi visoko budzetni filmovi...smejurija...hahahaha

(уторак, 12. феб 2019, 13:15)
anonymous [нерегистровани]

Збогом, Холивуде!

Добродошао, Шангливуде!

(уторак, 12. феб 2019, 12:14)
anonymous [нерегистровани]

e...

verovatno ce biti zabranjen u Americi jer steti njihovom interesu...

(уторак, 12. феб 2019, 11:07)
anonymous [нерегистровани]

?

I dalje nema informacija o tome da li ce biti u Srbiji.