Кинески филм који обара све могуће рекорде

Први кинески високобуџетни научнофантастични филм „Земља која лута“ обара све рекорде гледаности. После првог дана приказивања блокбастер је у Кини зарадио више од 200 милиона долара.

Земља која лута је прича о епском пројекту пресељења наше планете и њених три и по милијарде становника у удаљени систем звезда у блиској будућности, како би спречили умируће Сунце да је прогута.

Према проценама стручњака, за највише 100 година нестабилно Сунце могло би да се прошири толико да би Земља нестала у његовој утроби, док Сунчев систем не би имао шансе да преживи више од три века.  

Владе најмоћнијих земаља уједињене су у покушају да реше проблем – уз помоћ 10.000 гигантских летелица Земљу ће избацити из орбите и повести је на пут од 4,2 светлосне године.

Јупитерово гравитационо поље требало би да дâ нашој планети иницијану брзину за напуштање „комшилука“, међутим због квара Земља остаје заробљена поред Јупитера и прети јој нова опасност... 

Редитељ филма Гуо Фан истиче да се Земља која лута од свих до сада виђених холивудских блокбастера о апокалипси доста разликује.

„У многим филмовима људи једноставно беже и напуштају Земљу када проблеми наступе. У нашој причи ми такође бежимо, али овога пута нашу планету водимо са собом. Основна порука мог филма јесте да је ово наша планета и да је никада не остављамо на цедилу“, поручио је редитељ.

број коментара 12 Пошаљи коментар
(понедељак, 11. феб 2019, 09:01) - anonymous [нерегистровани]

Trailer

Sumnjan da cu ovo gledati, sve sami efekti, kao da se gleda neka utakmica, a ne film.

(недеља, 10. феб 2019, 20:26) - anonymous [нерегистровани]

Nejednako

Kina je prepakovana Amerika....

(недеља, 10. феб 2019, 20:12) - anonymous [нерегистровани]

Dupla naucna fantastika

Naucno-fantasticni je i samim tim sto se prica na kineskom. Hvala Bogu da neko pokusava holivudsku i anglo-saksonsku dominaciju prekinuti. Sto je previse, previse je.

(недеља, 10. феб 2019, 19:39) - anonymous [нерегистровани]

sve super

ali ja licno zalim sto se sve vise snima za kinezko trziste: meg, skajskrejper su samo neki od njih, i uopste mi se ne dopadaju jer za kineze su izgleda efekti dovoljni za dobar film, nazalost para vrti sve i zato ce biti sve vise takvih tresh filmova.

(недеља, 10. феб 2019, 19:07) - Duluvra [нерегистровани]

.

Mogu reci da je film vrlo dobar. Viskobudzetni na nivou Holivuda. Ima dobru pricu, nesto je drugacija, nije ona klasicna prica ali ima neka svoja obelezja. Preporucujem.

(недеља, 10. феб 2019, 17:52) - anonymous [нерегистровани]

?

I kad je prikazivanje u Srbiji?

Ajde novinari malo, radite nesto, samo kopi pejst.

(недеља, 10. феб 2019, 17:48) - Uglješa Čađenović-CRNI [нерегистровани]

Živjela Kina bratska nam zemlja

Svaka čast na uspjehu.Nadam se da će se ovaj film naći na reperetoarima naših bioskopa.

(недеља, 10. феб 2019, 17:13) - anonymous [нерегистровани]

Gledanost

U Kini nek raja iz jedne ulice ode u kino, obori gledanost u Americi ili Evropi.

(недеља, 10. феб 2019, 16:27) - arman [нерегистровани]

Film

Zanimljiv koncept

(недеља, 10. феб 2019, 15:43) - anonymous [нерегистровани]

Naučnofantastični film

Kao i naučnofantastična ideja. Takve stvari su nemoguće-političari ćebprw žrtvovati svoje narode za svoju dobrobit, nego što će uraditi našto za dobrobit čovečanstva