Вуди Ален тражи 68 милиона долара одштете од „Амазона“

Филмски редитељ Вуди Ален покренуо је правни поступак против компаније „Амазон студиос“ јер је, како се наводи у његовој оптужници, прекршила уговор одбијајући да дистрибуира његов најновији филм. Тражи више од 68 милиона долара одштете, наводећи да је компанија одустала од уговора без разлога.

„Амазон“ је до сада објавио два Аленова филма и дистрибуирао његову ТВ серију, али је одбацио његов најновији филм A Rainy Day in New York.

Судећи према оптужници коју је прослављени редитељ поднео 7. фебруара, уговор је прекршен у јуну прошле године и то због некадашњих оптужби о злостављању усвојене ћерке.

Зато Ален у својој тужби истиче да су у „Амазону“ још пре потписивања уговора били упознати са „неоснованим оптужбама против њега“.

Међутим, овај филм је постао контроверзан одмах по завршетку снимања због чланка његове усвојене ћерке Дилан Фароу, објављеног у Лос Анђелес тајмсу, „Зашто је #МеТоо покрет поштедео Вудија Алена?“.

Шалме, Ребека Хол, Грета Гервиг и Колин Фирт само су неки од глумаца који су се јавно дистанцирали од редитеља. Тимоти Шалме је и свој хонорар донирао у добротворне сврхе, не желећи да зарађује од филма који је режирао Ален.

У редитељеву одбрану стали су само глумци Хавијер Бардем и Џуд Ло.

Из „Амазон студиоса“ нису желели да коментаришу овај случај.

број коментара 0 Пошаљи коментар