„Промајом“ против стреса

У данашње време тешко је рећи шта представља већу опасност – промаја или стрес. Не морате више лупати главом о зид због ове дилеме, јер смо ми дошли до одговора. Применом псеудонаучног метода „клин се клином избија“ наш сарадник ученик Мандић је у експерименталним условима испитивао садејство Промаје и стреса и утврдио да стрес „Промаји“ не може ништа, док „Промаја“ делотворно уклања стрес.

Узорак испитивања били су запослени родитељи између четрдесет и педесет година старости. „Према подацима које сам сакупио у припремној фази, закључио сам да је ова циљна група највише изложена факторима који изазивају Промају и стрес“, објашњава Мандић.

Испитаник Миломир Мики Кекић (44) поделио је с нама своје искуство:

„Мој живот је пун буке и стреса. Деца скачу, вриште, а жена трчи около и дере се. Волим ја своју жену, да се разумемо, али стварно нисам ја крив што не знам свих четрдесет и седам нијанси црвене боје (да не помињем педесет сиве) и што не умем да опеглам кошуљу тачно под углом од 64 степени како је она замислила. Још када свему томе придодамо и пса који лавежом врло синхронизовано прати вриску моје жене, човеку не преостаје много осим да се исели. А онда сам чуо за ово испитивање и схватио да је то последња шанса да спасим свој брак.“

Експеримент је изгледао тако што су испитаници у својим домовима насумично правили промају, а Мандић је пратио како се остали укућани понашају у тој ситуацији. Испитаници су својим супружницима објашњавали да морају да направе промају у кући, због проблема са дисајним трактом.

„На сам помен промаје моја жена се са децом затварала у собу и грејање подешавала на максимум“, сведочи испитаник Мики. Већина осталих супружника испитаника је реаговала исто, а испитаницима је услед тога видно опадао ниво стреса.

„Када је експеримент окончан, схватио сам да је овај метод усешан и наставио да га примењујем. Када год би бука у кући постала неподношљива или када би требало да почне нека утакмица, ја бих ишао и отварао све могуће и немогуће прозоре и врата по стану, под изговором да то прија мојим плућима. Резултати су били запањујући, жена би са децом и псом изашла напоље, а ја бих остао сам уживајући у мени потпуно новом и непознатом комфору. Једина недокучива ствар је што промајом не успевамм да избацим ташту из куће, не знам коме могу да се обратим поводом тога“, изјављује Мики.

Имамо решење и за то! Сви родитељи које муче супружници, деца, таште и слични стресови, могу се обратити Драгиши Драгом Савети – Промајином стручњаку за проблеме матораца, пардон, људи у најбољим годинама. За више информација, погледајте нашу емисију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво