„У потрази за сном“ у УН у Њујорку

Документарни филм „У потрази за сном“, аутора Младена Митровића, аутора Младена Митровића биће приказан 12. фебруара у згради Уједињених нација у Њујорку, на иницијативу сталних мисија Босне и Херцеговине и Србије при УН, уз подршку и покровитељство Унеска.

Аутобиографска документарна одисеја У потрази за сном, у којој аутор прелазећи пут дуг 50.000 километара, трага за јунацима свог првог играног филма Хаусторче (1987), ученицима Основне школе „Братство и јединство“ из Сарајева, које су ратна дешавања раселила по целом свету.

Филм је сниман више од пет година на четири континента, у 12 држава (БиХ, Србија, Хрватска, Словенија, Немачка, Русија, Шведска, Тунис, Турска, Ирак, Мексико и САД).

Универзална прича о заједничком животу, жртвама и пријатељству које превазилази све границе и страхоте рата биће приказан у „Кући свих народа“ – Уједињеним нацијама, најавио је продуцент „Фабрика снова“.

Филм У потрази за сном је премијерно приказан 2015. године, а четири године касније, уз огромну гледаност и даље се приказује широм света, водећи гледаоце кроз непрегледне дубине потиснутих емоција.

Ауторово путовање кроз свет снова и сећања, релизовали су продуцентска кућа „Фабрика снова“ из Београда у сарадњи са босанско-херцеговачким и хрватским копродуцентима – „Балкан aрт центар“ из Сарајева и „Фактум“ из Загреба, уз подршку Филмског центра Србије и Министарства културе Републике Србије.

Током реализације филм је постао и део пројекта УН „Дијалог за будућност“.

број коментара 0 Пошаљи коментар