„Алита: Борбени анђео“ премијерно 12. фебруара у домаћим биоскопима

Епска авантура базирана на серијалу стрипова јапанског уметника Јуките Кишироа „Алита: Борбени анђео“, премијерно стиже у домаће биоскопе 12. фебруара.

Технолошки унапређено биће у постапокалиптичном свету није реткост. На планети Земљи срце још једино куца у Гвозденом граду у којем заједно живе обични људи и киборзи и само у том граду Алита проналази своју шансу за опстанак, као и могућност да открије свој идентитет.

Дугогодишњи обожавалац Кишириових стрипова Роберт Родригез имао је велику жељу да сценарио за филм Алита: Борбени анђео искључиво уради творац револуционарног три-де филма Аватар – Џејмс Камерон.

„Сањао сам о томе да он то уради. Oригинални свет који је створио Киширо упакован је у Камеронову причу и авантуру. Идентификовао сам се са Алитом, као и са свим осталим ликовима и то је оно што Џејмс Камерон фантастично ради“, објаснио је Родригез.

Остварење које је настало удруженим снагама, овог пута, сценаристе Џејмса Камерона и редитеља Роберта Родригеза, снимано је посебном три-де натив технологијом.

Лик младе хероине Алите тумачи Роса Салазар, канадска глумица кубанско-америчког порекла, док су се у осталим улогама нашли оскаровци Кристоф Валц, Џенифер Конели и Махершала Али.

Карте за премијерну пројекцију овог филмског три-де спектакла већ су у продаји.

број коментара 0 Пошаљи коментар