Филм „Режи“ Косте Ђорђевића премијерно на Фесту

Филм домаће кинематографије „Режи“ у режији Косте Ђорђевића биће премијерно приказан у Комбанк дворани 27. фебруара у оквиру програма 47. Међународног филмског фестивала Фест.

Остварење прати један дан у животу тинејџерке, у којем све што је изгледало као луда и весела авантура полако прераста у ноћну мору са ожиљцима за цео живот.

Режи је други филм редитеља Ђорђевића, аутора филма С/Кидање из 2013. године.

Филм прати један необичан дан у животу тинејџерке Аје, њене другарице и другара из краја, који тумарајући кроз врелину августовског дана, на усијаном београдском асфалту траже начине да се забаве, осете живим, другачијим и битним.

Правила игре сами бирају, а систем властите коже једини је систем који признају.

Ајина потреба и потрага за љубављу, од нечег што је изгледало као весела авантура, прераста у драму која ће обележити њихове младе животе.

Ово је филм о тинејџерима и њиховом одрастању у суровом свету без јасних правила. Не држи придике, не тражи кривце.

Режи је огледало оног што зовемо нашим савременим друштвом, али огледало у којем се јасно може видети и одраз прошлости коју смо живели, али и наслутити обриси будућности.

Особеност филма лежи и у чињеници да глумачку екипу предводе две младе, харизматичне глумице Кристина Јовановић и Ђурђина Радић познатија као Ђикс, које су публици познате и из света музике.

Наиме, Кристина Јовановић, чланица је бендова „И-плеј“ и „КИКА“, док је Ђурђина Радић - Ђикс некадашња чланица бенда „Севдах бејби“.

У филму, поред Кристине и Ђурђине, играју и Младен Совиљ, Марко Јанкетић, Милан Чучиловић, Радослав Рале Миленковић и други.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво