Филм „Режи“ Косте Ђорђевића премијерно на Фесту

Филм домаће кинематографије „Режи“ у режији Косте Ђорђевића биће премијерно приказан у Комбанк дворани 27. фебруара у оквиру програма 47. Међународног филмског фестивала Фест.

Остварење прати један дан у животу тинејџерке, у којем све што је изгледало као луда и весела авантура полако прераста у ноћну мору са ожиљцима за цео живот.

Режи је други филм редитеља Ђорђевића, аутора филма С/Кидање из 2013. године.

Филм прати један необичан дан у животу тинејџерке Аје, њене другарице и другара из краја, који тумарајући кроз врелину августовског дана, на усијаном београдском асфалту траже начине да се забаве, осете живим, другачијим и битним.

Правила игре сами бирају, а систем властите коже једини је систем који признају.

Ајина потреба и потрага за љубављу, од нечег што је изгледало као весела авантура, прераста у драму која ће обележити њихове младе животе.

Ово је филм о тинејџерима и њиховом одрастању у суровом свету без јасних правила. Не држи придике, не тражи кривце.

Режи је огледало оног што зовемо нашим савременим друштвом, али огледало у којем се јасно може видети и одраз прошлости коју смо живели, али и наслутити обриси будућности.

Особеност филма лежи и у чињеници да глумачку екипу предводе две младе, харизматичне глумице Кристина Јовановић и Ђурђина Радић познатија као Ђикс, које су публици познате и из света музике.

Наиме, Кристина Јовановић, чланица је бендова „И-плеј“ и „КИКА“, док је Ђурђина Радић - Ђикс некадашња чланица бенда „Севдах бејби“.

У филму, поред Кристине и Ђурђине, играју и Младен Совиљ, Марко Јанкетић, Милан Чучиловић, Радослав Рале Миленковић и други.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(среда, 30. јан 2019, 20:45) - anonymous [нерегистровани]

Sramota

Ja sam sokirana i nemogu da verujem da se prave takvi filmovi ,a sto je zalosno da se mladi ljudi i buduci roditelji tako obracajaju jedno drugima,molim vas uradite nesto da se tako nesto ne snima i prikazuje.... treba imati malo vise dostojanstva i sramote. Ali nazalost tako se govori i u svakodnevnom zivotu ..i mladih i malo starijih....srbi jako ruzno govore puno , puno se psuje ...ja to nemogu da podnesem jer ja uopste ne govorim takve reci a ni u mojoj porodici se ne izgovaraju...sramota...

(среда, 30. јан 2019, 14:20) - Filip Barac [нерегистровани]

skaradne reči

Gledajući samo trejler za ofaj film, zapanjio sam se količinom psovki koje se čuju iz usta ove "dece".
Ja ovaj film neću gledati, a trebalo bi da postoji neko zakonodavno telo koje bi ovaj film rangiralo na "nije za decu mladju od 18 godina"