„Едерлези рајзинг“ од 12. марта у дистрибуцији у САД

У формату кућне забаве (ДВД и БР) и путем ВОД (видео на захтев) сервиса, у Америци 12. марта почиње дистрибуција филма „Едерлези рајзинг“ Лазара Бодроже.

Остварење Едерлези рајзинг, које ће у САД под називом A.I. Rising дистрибуирати компанија „Лајонсгејт“, убрзом потом биће дистрибуиран у Србији и региону, а током марта и у Белгији, Холандији (у дистрибуцији куће "E One"), Француској (путем „Амазон прајма“), Италији (дистрибутерска кућа „Игл“), Јапану, Јужној Кореји, Сингапуру и на Тајвану.

Научно-фантастични филм редитеља Лазара Бодроже и сценаристе Димитрија Војнова инспирисан је приповетком Зорана Нешковића.

Главну женску улогу, андроида Нимани, игра Стоја, америчка глумица српског порекла, звезда филмова за одрасле и друштвена активисткиња, док је њен партнер словеначки глумац Себастијан Каваца.

Едерлези рајзинг је премијерно приказан у оквиру програма Српски филм прошлогодишњег Феста на коме је Стоја освајила награду за најбољу женску, Каваца за најбољу мушку улогу, Бодрожа за најбољу режију, а филм „Београдског побединка“ за најбољи филм, уз оцену жирија да је „жанровски иновативан и храбар искорак у српској кинематографији, прецизан у реализацији, доследно и професионално вођен од почетка до краја и уједно најкомплетнији филм“.

Међународну премијеру филм је имао у оквиру 37. издања Међународног фестивала у Бриселу, а учестовао је и у програму фестивала "Let's CEE" у Бечу на ком је освојио награду за дистрибуцију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво