Филм „Злогоње“ приказан на фестивалу „Санденс“

На америчком фестивалу независног филма „Санденс“ приказано је српско остварење „Злогоње“, дугометражни играни првенац редитеља Рашка Миљковића. Карте за пројекцију филма биле су распродате.

Фестивал „Санденс“ ове године одржава се од 24. јануара до 3. фебруара у Парк Ситију, у савезној држави Јута, а Злогоње су, уз још два филма тог профила, део програмске целине Клинци.

Поред редитеља Рашка Миљковића и продуценткиње Јоване Караулић, гости тог најпрестижнијег светског фестивала независног филма су и сценаристи Марко Манојловић и Милош Кречковић, костимографкиња Милена Миленковиц и директор фотографије Микша Анђелић.

Филм су публици у биоскопу „Редстоун“ представили редитељ и Патрик Хабли, програмски директор целине Клинци.

Остварење Злогоње премијерно је приказано у оквиру званичног програма 20. фестивала ТИФФ кидс у Торонту, где је освојио награду жирија младих (TIFF Young People's Jury Awards).

Почетком јуна, на 58. Међународном фестивалу филмова за децу и младе у Злину, у Чешкој, Силма Махмути и Михајло Милавић добили су награду Златна папуча за најбољу децу-глумце.

Филм је приказан и у Приштини, Херцег Новом, Харкову, Рију, Познању, Њу Делхију...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво