Како се снимала 3Д епска авантура „Алита: Борбени анђео“

Након огромног успеха који је постигао са првим у историји 3Д филмом, револуционарним остварењем „Аватар“, Џејмс Камерон се после дуже паузе одлучио на још једну епску авантуру, али овај пут у улози сценаристе и продуцента.

Заједно са редитељем Робертом Родригезом, са којим дели једнаку страст ка јаким женским херојима снимио је 3Д спектакл Алита: Борбени анђео, који у биоскопе стиже 14. фебруара.

Више од петнаест година сценариста Џејмс Камерон је припремао своју адаптацију манга стрипа Алита: Борбени анђео, који је пре тридесет година осмислио и нацртао јапански уметник Јукита Кишира.

Прича је смештена у далеку мрачну будућност, у двадесет и шестом веку и прати  киборг девојку, (особу са роботским/техничким имплантантима) по имену Алита (Роса Салазар) која се буди у свету који не препознаје, без било каквих сећања на прошли живот.

Доктор Ајдо (Кристоф Валц) покушава да је заштити од њене мистериозне прошлости, док са друге стране, њен друг Хуго жели да јој помогне да врати успомене.

Лик женског хероја Алите овековечила је канадска глумица кубанско-америчког порекла Роза Салазар, о чијем таленту екипа филма има само речи хвале.

„Скоро је немогуће описати какав је утисак оставила на Роберта Родригеза и мене. Унела је себе срцем и дала животност сваком моменту филма“, рекао је сценариста Џејмс Камерон.

Осим Розе Салазар, у осталим улогама нашли су се Оскаром награђени глумци – Кристоф Валц, Џенифер Конели и Махершала Али. Међу глумачком екипом су и младе глумице Еиза Гонзалес и Лана Кондор.

број коментара 0 Пошаљи коментар