Чаролија Мери Попинс поново пред биоскопском публиком

Један од најомиљнијих филмова добио је свој наставак. "Повратак Мери Попинс" редитеља Роба Маршала од данас је у редовном репертоару српских биоскопа.

После 55 година Мери Попинс у улози распеване дадиље коју је маестрално оживела Џули Ендруз, своју наследницу је добила у лику Емили Блант.

Радња филма смештена је у тридесете године 20. века, 24 године након радње првог филма.

Мајкл Бенкс ради у истој банци у којој је радио његов отац и живи у породичној кући, у Трешњиној 17, са своје троје деце и старом кућепазитељком.

Настављајући традицију своје мајке, Џејн учествује у кампањама за права радника и помаже Мајкловој породици.

Када породица мора да се суочи са великим губитком, Мери Попинс се враћа, доносећи срећу у Мајклов дом.

„Веома сам почаствован тиме што ме је студио ‘Дизни' позвао да режирам наставак. Ово је потпуно нови и оригинални мјузикл, од почетка до краја, што је реткост и уједно сјајна прилика да створите нешто специфично", изјавио је редитељ и продуцент Роб Маршал.

П. Л. Траверс први пут је упознала свет са необичном дадиљом 1934. године у књизи за децу Мери Попинс, међутим, накнадне авантуре Мери Попинс остале су на страницама наредних књига, све до сада.

У депресивној ери Лондона, тридесетих година прошлог века, сада одрасли Џејн и Мајкл Бенкс, заједно са троје Мајклове деце, посетиће загонетна Мери Попинс коју прати одређени лични губитак.

Захваљујући својим јединственим, магичним вештинама и уз помоћ свог пријатеља Џека, помоћи ће овој породици да поново открију радост која се изгубила у њиховим животима.

„Мери Попинс је први филм који сам гледао као дете и он је мој ум отворио ка овој уметности и открио сам љубав према мјузиклу и филмовима пуним авантуре и фантазије. А овај филм није само намењен деци, он је за децу која живе у нама", истакао је редитељ.

Филм има четири номинације за најпрестижнију филмску награду – Оскар и то за најбољу сценографију, најбољу оригиналну музику, најбољу оригиналну нумеру и најбољи костим.

Поред Емили Блант, играју Мерил Стрип, Колин Фирт, Џули Волтерс, Емили Мортимер, Дик Ван Дајк, а сценарио је написао Дејвид Меги.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво