Почела продаја карта за „ДОК #1“

Почела је продаја улазница за Фестивал документарног филма, „ДОК #1“, који се одржава од 31. јануара до 3. фебруара у „Комбанк" дворани.

Током четири фестивалска дана, биће приказано 20 филмских остварења у две сале, и из тог разлога број улазница за продају биће ограничен: Сала 6 – 200 места и Сала 5 – 45 места.

Цене улазница прилагођене су гледаоцима, тако да љубитељи документарног филма могу да купе улазнице по цени од 300 и 350 динара. Цене улазница за пројекције од 16 и 18 часова су 300 динара, док су цене за пројекције од 19, 20, 21 и 22 часа 350 динара.

Улаз на ретроспективу документарних филмова Хајрудина Крвавца је бесплатан.

Филмска остварења која ће гледаоци бити у прилици да погледају подељена су у четири програмске целине: „Биографије", „Врхунци", „На ивици" и „Први корак".

Програм ‚‚Врхунци" представља документарне филмове који су запажени од стране светских програмских селектора, али и признате публике великих фестивала.

Поред филма Зашто смо креативни?, Хермана Васкеа којим се отвара Фестивал 31. јануара у 20 часова, у оквиру овог програма гледаоци ће бити у прилици да уживају и у остварењима као што су Наш тим Џефа и Мајкла Зимбалиста, Сантијаго, Италија Нанија Моретија, Држава против Манделе и осталих Николаса Шампоа и Жила Портеа.

У оквиру програма „Биографије" налази се пар биографских документараца, међу којима се издваја филм Прослава, остварење о чувеном модном креатору Ив Сен Лорану, који након пројекције на Берлинале фестивалу 2007. није био приказиван на захтев редитеља Оливијеа Мејруа.

Тупамароси – урбана герила Мартина Марковића, Вештина Метјуа Т. Бернса само су неки од филмова у оквиру целине „На ивици" која обрађује бизарне, провокативне и граничне теме.

Програмска целина ‚‚Први корак" слави дебитанте и њихове првенце, међу којима је неколико остварења као што су Наша Африка Александра Маркова и Криза је наша Ребеке Кауфман.

Фестивал се организује у продукцији „ЗЕРО продакшн" уз техничку подршку „Комбанк" дворане.

Након Фестивала, публика ће бити у прилици да погледа селекцију филмова са „ДОК #1“ фестивала и у Дому културе Студентски град.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво