Дани јеврејског филма од 23. до 27. јануара

Кинотека ће бити домаћин Дана јеврејског филма, манифестације коју 23. јануара отварају југословенска продукција „Девети круг“ Франца Штиглица и италијански „Врт Финци Континија“ у режији Виторија де Сике. У жанровски разноврсном програму до 27. јануара биће приказани и „Девојка коју сам волео“, „Ани Хол“, „Ватрене кочије“, „Пијаниста“.

Југословенско остварење Девети круг (из 1960. године, редитељ Франце Штиглиц) са Душицом Жегарац и Борисом Дворником у главним улогама на програму је 23. јануара од 17.30, а од 20 часова Врт Финци Континија (1970, режија Виторио де Сика).

Другог дана смотре публика може погледати филмове Девојка коју сам волео (1973) Сиднија Полака, са Робертом Редфордом и Барбром Страјсенд и Следећа станица, Гринич Вилиџ (1976) Пола Мазурског.

Ани Хол (1977) Вудија Алена и Ватрене кочије (1981) Хјуа Хадсона на програму су 25. јануара.

У суботу, 26. јануара, од 17.30 публика може погледати Јентл (1983), остварење у којем Барбра Страјсенд има двоструку улогу – тумачи главну ролу и режира.

Од 20 часова филмофиле очекује остварење Довиђења, децо (1987) Луја Мала.

За последњи дан ревије остављени су Пијаниста (2002) Романа Поланског са Ејдријеном Бродијем у главној улози и Продуценти (2005) чију режију потписује Сузан Строман, а главне улоге тумаче Нејтан Лејн и Метју Бродерик. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво