„Такси блуз“, и романтична комедија и авантура

Публика се увелико враћа у биоскопе жељна домаћих филмова. После успеха који су постигли „Јужни ветар“ и „Краљ Петар Први“, одржана је прва овогодишња премијера. Романтична комедија „Такси блуз“ је дебитантско остварење редитеља Мирослава Стаматова.

Такси блуз је шармантни и узбудљиви градски „роуд муви“. Радња се дешава у току једне ноћи и прати таксисту Марка, кога тумачи Андрија Милошевић, неснађеног драматурга у раним четрдесетим, подједнако неуспешног и на љубавном плану.

„То су нама професори на Академији, покојни Миња Дедић и Боро Стјепановић стално говорили, да је најбоља комедија она са горким укусом у устима. Ова комедија има тих момената, вишеслојна је. Међутим, пошто смо желели да направимо животну причу, ми се нисмо тиме бавили, него је то дошло услед тога што смо хтели да направимо причу коју ће људи апсолутно препознати“, објашњава глумац и продуцент Андрија Милошевић.

Наизглед нормална смена на послу претвориће се у хаос, кад се у аутомобил ушуња мали Дамир који је побегао из дома за незбринуту децу тражећи оца.

Кроз такси ће продефиловати мноштво необичних ликова, једни у потрази за собом и сродном душом, а други очекујући забаву.

„Жанровски он није само романтична комедија. Ту има разних жанрова који се преплићу и онда је то увек тешко да се усагласи у једну целину“, каже редитељ Мирослав Стаматов.

У авантури која разбија монотонију једне београдске ноћи, уз бројне дебитанте међу којима је Том Сојер са асфалта, Тодор Јовановић, играју и Милена Предић, Никола Ђуричко, Бојан Димитријевић, Александра Томић и Власта Велисављевић.

Остали аутори: Марко Рајковић
број коментара 0 Пошаљи коментар