„Промаја“ је опаснија него што сте мислили

Запрепастићете се када погледате видео-снимак који је недавно објављен на „Јутјубу“ – камером свог мобилног телефона једна средњошколка (С.А.) забележила је како промаја мучки убија њену другарицу (А. М.).

„Седеле смо и училе за контролни из хемије, а онда је промаја из чиста мира напала стан. Моја другарица је покушала да је заустави, али било је касно“, у сузама се присећа потресена С. А.

На питање зашто је решила да окачи овај трагични снимак на Јутјуб, С. А. је одговорила да је то учинила како би подигла свест јавности о озбиљности промаје. „Промаја је стварна опасност. Надам се да ће мој видео-снимак имати што више прегледа, јер је то први корак у борби против ове озбиљне претње“, додаје С. А.

Након подробне анализе постављеног видео-снимка, стручњаци су ипак закључили да је убиство било режирано, што је потврдила и лажна жртва промаје (А. М.).

Шала је оцењена као неукусна и неприкладна, две другарице су прекорене и упозорене да следећи пут поведу мало више рачуна о политичкој и етичкој коректности њихових шала.

А.М. је одговорила: „Свака сличност са стварним личностима и догађајима је случајна. Зар је људима стварно лакше да поверују у то да промаја може некога да убије, него да је наша једина намера била да се нашалимо?“.

„Промаја" је нови серијал Редакције школског програма. То није само серијал намењен средњошколцима, већ ТВ серијал који средњошколци – праве! Креативни тим чине београдски ученици, који су током претходних неколико месеци вредно и посвећено „отварали прозоре и врата" да би на вашим екранима направили „Промају".

број коментара 4 пошаљи коментар
(петак, 18. јан 2019, 23:35)
Žarko [нерегистровани]

naslov?

ovaj film je genijalan!

(петак, 18. јан 2019, 18:59)
anonymous [нерегистровани]

Promaja

Metak moze promasiti, promaja jok..

(петак, 18. јан 2019, 14:20)
anonymous [нерегистровани]

A ja znam da promaja ubija coveka

Ne mogu praviti filmove za jutjub, ali znam da promaja ubija ljude (mozda i zivotinje). Ima ljudi koji su otporni na promaju, al oni koji nisu sigurno stradaju od nje. Doziveo sam mnogo puta da vidim osobe koje su bile izlozene promaji. Bile su izbledele, oci im isusene, bez snage jedva stoje na nogama. A posledice od redovnog uticaja promaje su vrlo ozbiljne i neizlecive

(петак, 18. јан 2019, 13:58)
anonymous [нерегистровани]

Глума

Па зар постоји неко ко би могао да поверује да се ради о стварном убиству? Шала која је у потпуности безазлена.. Све време се види уметнички дух овог видеа. Заиста не разумем да се уопште полемише о томе.