„Последњи Србин у Хрватској“ од 7. марта у биоскопима

Домаћа публика имаће прилику да од 7. марта широм Србије погледа комедију „Последњи Србин у Хрватској", снимљеног у српско-хрватској продукцији.

Последњи Србин у Хрватској је први дугометражни филм редитеља и сценаристе Предрага Личине који је, поигравајући се са скоро свим филмским жанровима од хорора, комедије до романсе и научне фантастике па чак и са елементима вестерна, направио једну такозвану „зомби" комедију.

У будућности, након банкрота Хрватске, становништво се суочава са великим класним разликама. Мала група богатих постала је још богатија, а сиромашни су још сиромашнији. У  временима у којима је вода драгоценија од нафте, моћници не презају ни од чега како би је се домогли и спремни су да убаце и зомби-вирус у њу.

У центру приче је загребачки бонвиван Мића (Крешимир Микић) чија се свакодневица одвија између салона за масажу, ресторана и биоскопа у којем редовно прати филмски серијал своје омиљене глумице Франке Анић (Христина Поповић). Зомби-епидемија затећи ће га потпуно неспремног, али праћен својом филмском хероином он се пробија кроз свет зомбија с једним јединим, али тешко остваривим циљем – преживети.

Поред Христине Поповић и хрватског глумца Крешимира Микића, публика ће имати прилику да на великом платну види и Сергеја Трифуновића, Тихану Лазовић, Даду Ћосића, Бојана Навојеца, Ренеа Биторајца и друге. Једна од улога поверена је и популарној хрватској певачици Северини.

број коментара 6 Пошаљи коментар
(петак, 18. јан 2019, 16:00) - anonymous [нерегистровани]

nije smesno

Nece se Hrvatima svideti sigurno jer ko ce se jos od njih smejati prici da ce im za opstanak trebati jedan Srbin. Sjajna ideja!

(четвртак, 17. јан 2019, 15:41) - anonymous [нерегистровани]

snima se dokumentarac...

Posledni srbin na planeti.

(четвртак, 17. јан 2019, 14:54) - anonymous [нерегистровани]

Заблуда

А ја мислила документарац...

(четвртак, 17. јан 2019, 14:43) - anonymous [нерегистровани]

Neprivlacno

O Srbima u Hrvarskoj ne treba praviti komedije. To nije ni Hrvatima smijesno.

(четвртак, 17. јан 2019, 14:28) - anonymous [нерегистровани]

Nije ovo samo komedija

Ovo je i horor, koji me ne iznenađuje od Hrvata. Koliko sam čitao sinopsis, deluje kao korektna priča na nacionalnom nivou, ali opet ove zombi varijante ne mogu da svarim, naročito na našim prostorima, pa čak ni iz HR...

(четвртак, 17. јан 2019, 08:59) - anonymous [нерегистровани]

Комедија?!

Зар је то комедија?