„Последњи Србин у Хрватској“ од 7. марта у биоскопима

Домаћа публика имаће прилику да од 7. марта широм Србије погледа комедију „Последњи Србин у Хрватској", снимљеног у српско-хрватској продукцији.

Последњи Србин у Хрватској је први дугометражни филм редитеља и сценаристе Предрага Личине који је, поигравајући се са скоро свим филмским жанровима од хорора, комедије до романсе и научне фантастике па чак и са елементима вестерна, направио једну такозвану „зомби" комедију.

У будућности, након банкрота Хрватске, становништво се суочава са великим класним разликама. Мала група богатих постала је још богатија, а сиромашни су још сиромашнији. У  временима у којима је вода драгоценија од нафте, моћници не презају ни од чега како би је се домогли и спремни су да убаце и зомби-вирус у њу.

У центру приче је загребачки бонвиван Мића (Крешимир Микић) чија се свакодневица одвија између салона за масажу, ресторана и биоскопа у којем редовно прати филмски серијал своје омиљене глумице Франке Анић (Христина Поповић). Зомби-епидемија затећи ће га потпуно неспремног, али праћен својом филмском хероином он се пробија кроз свет зомбија с једним јединим, али тешко остваривим циљем – преживети.

Поред Христине Поповић и хрватског глумца Крешимира Микића, публика ће имати прилику да на великом платну види и Сергеја Трифуновића, Тихану Лазовић, Даду Ћосића, Бојана Навојеца, Ренеа Биторајца и друге. Једна од улога поверена је и популарној хрватској певачици Северини.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво