„Пепе, један узвишени живот“ на Фесту

Документарац „Пепе, један узвишени живот“ редитеља Емира Кустурице биће приказан ван конкуренције у Главном програму на 47. филмском фестивалу Фест, саопштио је Центар београдских фестивала (ЦЕБЕФ).

Филм је посвећен некадашњем уругвајском председнику Хосеу Пепеу Мухики, а снимљен је 10 година након што је Кустурица снимао документарни филм у коме је портретисао Марадону.

У филму, кроз серију разговора, Кустурица и Мухика дискутују о смислу живота кроз филозофску, политичку, естетску и поетску визуру.

Како се наводи у саопштењу, Кустурица је изјавио да је пре много година чуо за председника који вози трактор и да је одмах пожелео да сними филм о њему.

„Он је вероватно једини политичар на свету који није корумпиран“, рекао је Кустурица и додао да је био шокиран када је видео да људи плачу зато што се председнику завршава мандат.

Документарац Пепе, један узвишени живот отворио је овогодишњи дванаести Међународни филмски и музички фестивал „Кустендорф“. 

број коментара 1 пошаљи коментар
(среда, 16. јан 2019, 21:13)
Dragan S [нерегистровани]

Da je vise takvih

Da je u svetu vise takvih , svet bi bio mnogo lepse mesto za zivot . Samo vremena treba da se mi malo kao ljudi opametimo i njih ce biti sve vise ili nas nece biti.