Српски филмови у програмима Фестивала у Трсту

Филм „Терет“ Огњена Главонића и српска мањинска копродукција „Избрисана“ Михе Мазинија и Душана Јоксимовића уврштени су у главни програм 30. Филмског фестивала у Трсту који почиње 18. јануара.

Филмски центар Србије најављује да је у оквиру програма Фестивала планирана и специјална пројекција филма Бела врана Рејфа Фајнса, који је добрим делом сниман у Србији.

У Белој врани глуми и десетак српских глумаца, између осталих и Небојша Дугалић, Игор Филиповић, Јово Максић, Радослав Рале Миленковић, Павле Чемерикић, Милутин Милошевић, Тамара Крцуновић, Станислава Јефтић.

На програмима Фестивала у Трсту планиране су пројекције краткометражног анимираног остварења Непутовања Ане Недељковић и Николе Мајдака млађег, као и новог документарног филма Желимира Жилника Најлепша земља на свету.

Публика у Трсту у склопу програмске целине Art & Sound моћи ће да погледа и анимирано-документарни филм Последња авантура Кактус Бате Ђорђа Марковића, а у једном од свечарских ретроспективних програма и чувено Буре барута Горана Паскаљевића.

Осим тога биће представљена и прва регионална серија Успех, Даниса Тановића, коју је продуцирао ХБО, а у којој једну од најзначајнијих улога игра наш Уликс Фехмију.

број коментара 0 Пошаљи коментар