Дилон за РТС по доласку на Мећавник: Србија ми се већ допада

Звезда овогодишњег Кустендорфа, амерички глумац Мет Дилон стигао је на Мећавник и у првој изјави, ексклузивно за РТС, рекао да цени Кустурицу и да иако није видео много, Србија му се већ допада.

Дилона је у Дрвенграду дочекао оснивач „Кустендорфа“ Емир Кустурица, на традиционални српски начин уз со и погачу.

Како се осећате сада када сте стигли у Србију?

Никада нисам имао овакав дочек. Ово је први пут да сам имао било какав дочек. Дивно је. Стигао сам авионом и онда смо се довезли овде. Чуо сам да постоје и други начини, да може и да се долети, али не волим много да летим.

Како сте реаговали када Вас је Кустурица позвао на фестивал „Кустендорф“ у Србију?

Ја сам велики обожавалац његових филмова. Био сам врло узбуђен због идеје да ћу доћи. Одмах сам рекао, ако ми обавезе дозволе, стижем. И то је успело. И ево мене.

Идеја овог фестивала је да споји младе ауторе и велике звезде.

Да, то ми се допада. Сјајно је што имате студенте, људе који су млади, надахнути редитељи, глумци. То ми се од свега највише допада. Неки фестивали то раде, неки не. Мислим да је то важно. Знате, не волим да људима говорим како да раде неке ствари, али имам много искуства, па ако неко подели моје искуство, то је добро.

Ми Вас доживљавамо као филмску звезду, а како Ви себе видите?

Не, нисам филмска звезда. Ја сам обична особа, као свако други.

После дочека Мета Дилона, екипа РТС-а је заједно са њим дочекала и Српску нову годину, уз трубаче, кувано вино и ракију. И то му се допало у Србији.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво