Захуктава се „Кустендорф“ – бели уместо црвеног тепиха

Дванаести Међународни филмски и музички фестивал „Кустендорф“ се захуктава. У програму „Савремене тенденције“ приказан је филм „Блиски непријатељи“ француског редитеља и сценаристе Давида Оелхофена, који је гост фестивала. Вече ће бити у знаку филмова који су у конкуренцији за награде, али и других дешавања.

Од Џонија Депа, преко Сорентина, Монике Белучи, па до Серђиа Лопеза, утисак о Кустендорфу деле сви.

„Нема црвеног тепиха, сада је тепих бео. Атмосфера је сјајна. Осећате да нема претварања", рекао је глумац Серђи Лопез.

Серђи Лопез је на платну бунтовник, маргиналац, луталица. Награду Цезар је добио за улогу у филму „Хери, пријатељ који вам жели добро", радио је „Слатке прљаве ствари" са Стивеном Фрирсом и „Панов лавиринт" са Гиљермом дел Тором. На Кустендорфу је добио Награду за будуће филмове.

„Имао сам прилику да радим са различитим редитељима, који имају такве идеје да сам после снимања говорио - вау па то функционише. Радио сам и филмове у којима сам имао добре улоге, али их није видело много публике", рекао је Лопез.

У такмичарској селекцији је 21 остварење аутора из целог света. Боје српског филма брани Огњен Петковић са филмом „Јесењи валцер".

„Циљ овог филма је да покаже колико је људски живот важан. То је прича ратна али испричана из угла цивила", навео је Петковић.

Некада као студент, данас као најпожељније друштво за српска и руска остварења али и селфије и фото албуме – Милош Биковић је поново на Кустендорфу.

„Ја се надам да нисам показао ни делић онога што од потенцијала постоји у мени и кога нисам ни свестан и треба да истражујем. То и јесте неки рад на себи који предстоји", рекао је Милош Биковић.

Програм се на Кустендорфу захуктава из часа у час. Вечерас стиже Мат Дилон, амерички дечак кога смо на филму упознали као проблематичног тинејџера, серијског убицу, али и шармантног кицоша и заводника. Вечерас стиже и Српска нова година на Тргу са Јованом Павловићем и Марком Марковићем.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара