Захуктава се „Кустендорф“ – бели уместо црвеног тепиха

Дванаести Међународни филмски и музички фестивал „Кустендорф“ се захуктава. У програму „Савремене тенденције“ приказан је филм „Блиски непријатељи“ француског редитеља и сценаристе Давида Оелхофена, који је гост фестивала. Вече ће бити у знаку филмова који су у конкуренцији за награде, али и других дешавања.

Од Џонија Депа, преко Сорентина, Монике Белучи, па до Серђиа Лопеза, утисак о Кустендорфу деле сви.

„Нема црвеног тепиха, сада је тепих бео. Атмосфера је сјајна. Осећате да нема претварања", рекао је глумац Серђи Лопез.

Серђи Лопез је на платну бунтовник, маргиналац, луталица. Награду Цезар је добио за улогу у филму „Хери, пријатељ који вам жели добро", радио је „Слатке прљаве ствари" са Стивеном Фрирсом и „Панов лавиринт" са Гиљермом дел Тором. На Кустендорфу је добио Награду за будуће филмове.

„Имао сам прилику да радим са различитим редитељима, који имају такве идеје да сам после снимања говорио - вау па то функционише. Радио сам и филмове у којима сам имао добре улоге, али их није видело много публике", рекао је Лопез.

У такмичарској селекцији је 21 остварење аутора из целог света. Боје српског филма брани Огњен Петковић са филмом „Јесењи валцер".

„Циљ овог филма је да покаже колико је људски живот важан. То је прича ратна али испричана из угла цивила", навео је Петковић.

Некада као студент, данас као најпожељније друштво за српска и руска остварења али и селфије и фото албуме – Милош Биковић је поново на Кустендорфу.

„Ја се надам да нисам показао ни делић онога што од потенцијала постоји у мени и кога нисам ни свестан и треба да истражујем. То и јесте неки рад на себи који предстоји", рекао је Милош Биковић.

Програм се на Кустендорфу захуктава из часа у час. Вечерас стиже Мат Дилон, амерички дечак кога смо на филму упознали као проблематичног тинејџера, серијског убицу, али и шармантног кицоша и заводника. Вечерас стиже и Српска нова година на Тргу са Јованом Павловићем и Марком Марковићем.

Остали аутори: Снежана Стаменковић Јојић
број коментара 0 Пошаљи коментар