Остварења Небојше Глоговца кроз више од 40 фотографија

Изложба фотографија „Небојша Глоговац“, коју је приредила Маја Медић, састоји се од више од 40 фотографија из великог броја филмова и представа у којима је прослављени глумац остварио своје најзначајније улоге. Поставка ће бити отворена 21. децембра у Дворани Културног центра Београда (КЦБ) у току које ће бити пуштен филм „Устав Републике Хрватске“.

На крају године у којој нас је прерано напустио великан нашег глумишта Небојша Глоговац, оставивши српској култури у наслеђе десетине врхунских улога на филму, телевизији и у позоришту, овим избором фотографија КЦБ у сарадњи са Југословенским драмским позориштем жели да на тренутак осветли део његове каријере.

На отварању изложбе која се састоји од више од 40 фотографија из великог броја филмова и представа у којима је Глоговац остварио своје најзначајније улоге, о његовом опусу разговараће редитељ филма Устав Републике Хрватске Рајко Грлић и аутор изложбе Маја Медић.

Грлићев филм, у којем је Глоговац игра главну улогу, биће приказан после разговора.  

„На неки начин сам захвалан свом послу, јер много тога могу да сазнам кроз њега, много пута сам душу нахранио само читајући та дела, а онда и играјући их успео сам да проживим и неке туђе судбине, да боље схватим друге људе. Глума је школа душе“, изјавио је својевремено Глоговац.

Од првих појављивања у Мијачевој Великој пљачки, ТВ-серији Бољи живот и филму Вуковар, једна прича, низале су се бројне улоге које су му донеле, између осталог, четири годишње награде Југословенског драмског позоришта.

Две награде „Милош Жутић“ и две награде Стеријиног позорја, награду „Зоран Радмиловић“, као и награду „Цар Константин“.

Глоговац је добио и шест Гран-прија на Филмским сусретима у Нишу и на крају „Златну арену“ у Пули за улогу у филму Устав Републике Хрватске.

Бесплатне улазнице за разговор и пројекцију филма преузимају се на благајни Дворане Културног центра Београда, радним даном од 16 до 21 сат, закључно са четвртком, 20. децембра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво