Филмови са женама у главним улогама више зарађују

Биоскопска публика обожава женске јунакиње, закључак је новог истраживања које је показало да филмови са женама у главним улогама боље пролазе на биоскопским благајнама од оних са мушким протагонистима.

„Уврежено мишљење да за посао није добро да имате жену у главној улози једноставно није тачно. Оне су веома маркетиншки вредне“, наводи за Њујорк тајмс, Кристи Хојбергер, агенткиња "Creative Arts Agency" (ЦАА).

Истраживање које је спровели ЦАА и организација за инклузију "shift7" анализирало је и упоредило зараде 350 филмова у периоду од 2014. до 2017. године.

Од 350 остварења, жене су предводиле глумачку поставу у 105 и њихови филмови су у свим категоријама надмашили зараду са мушкарцима у главним улогама.

Хојбергер је ту чињеницу приписала жељи биоскопске публике да види нешто ново, а не, примера ради, још једно суперхеројско остварење са белим мушкарцем. Према њеним речима, због тога приче са женама боље пролазе на благајнама, као и оне у којима су протагонисти других раса.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи