Глумици Милици Гојковић награда „Ружица Сокић“

Младој глумици Милици Гојковић данас је у Атељеу 212 уручена годишња награда коју додељује Фондација Ружице Сокић за најбоље глумачко остварење у позоришној сезони 2017/2018.

У образложењу Управог одбора Фондације, које је прочитала глумица Весна Милекић, истиче се да се Милица Гојковић својим запаженим улогама показала као једна од најперспективнијих и најдаровитијих уметника млађе генерације те да је красе глумачка убедљивост, емотивност, шарм, нарочито изражена интелигенција и глумачка експресија.

Милица, која је недавно постала члан Југословенског драмског позоришта, привукла је пажњу у протеклој сезони улогама у представама Човек, звер, врлина Београдског драмског позоришта, Под жрвњем, Месец дана на селу и Врат од стакла Југословенског драмског позоришта, Деведесете Народног позоришта, Казимир и Каролина Атељеа 212, али и улогом Маре у серији Сенке над Балканом.

Глумац Небојша Дугалић, у чијој је класи Гојковићева дипломирала, истакао је да је реч о глумици која је комплетно талентована, што је реткост, глумици која може да игра апсолутно све и по којој ће, уверен је, у будућности позоришта креирати свој репертоар.

Глумица Анита Манчић је указала на њен неоспоран таленат, који је назвала „посебним делом природе“ и који „морамо да поштујемо као божански дар“.

„Изабрала си тежи пут, али управо тај пут доноси огромно задовољство и трајање. Ова награда биће ти одмориште да видиш да си на правом путу и путоказ да тако и наставиш, сапутниче и пријатељу мој“, поручила је Манчићева својој младој колегиници.

Милица Гојковић је узбуђена и са сузама у очима захвалила Дугалићу и Манчићевој на дивним речима и истакла да је најсрећнији човек на свету када има такав ветар у леђа.

„Филмови Ружице Сокић оставили су дубок траг у мом животу. Мислим да сам уз филм Кад будем мртав и бео проходала, а њена улога у филму Жута била ми је велика инспирација за улогу Маре која ми је и отворила нека врло важна и велика врата. Она је некако успела да људе са маргине игра на невероватно духовит, бескрајно шармантан и дирљив начин, а то не може да не буде инспиративно“, оценила је млада уметница.

Милица је приметила и да је Фондација Ружице Сокић једна од ретких која награђује младе људе.

„Радосна сам што се неко усудио да препозна колико је важно неговати и охрабривати младе људе који тек почињу да се развијају. Нама је неопходно да опипавамо своје границе, да се безусловно дајемо, поигравамо истином и захвална сам што сам имала прилику да у протеклих неколико година опипавам најразличитије жанрове, што је драгоцено младом глумцу“, рекла је Гојковићева, додавши да је играла са неким од највећих глумаца од којих је „крала“ занат.

Милица Гојковић је посебно нагласила да јој је важно и то што је у протеклом периоду осетила дивну интеракцију са публиком.

„Ако сам ја својом игром до сада успела неког да насмејем, неког да расплачем, некога да надахнем, или да некоме оставим било какав траг, онда сам сигурна да корачам правим путем“, закључила је Гојковићева.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво