Милан Марић „Европскa звездa у успону“ на Берлиналу

Млади српски глумац Милан Марић, који је почетком ове године, управо у Берлину скренуо пажњу на себе изванредним тумачењем насловне улоге у биографском филму о Сергеју Довлатову, изабран је да буде део поставе „Европске звезде у успону“ (European Shooting Stars) предстојећег издања Филмског фестивала у Берлину.

Реч је о програму који ће се одиграти од 8. до 11. фебруара наредне године, у склопу индустријског дела Филмског фестивала у Берлину, где ће, уз Милана Марића, агентима и продуцентима бити представљено још девет изабраних младих глумачких снага у успону из разних крајева Европе.

Позив за овај програм и учешће у њему свакако представљају велику почаст и искрено признање за таленат, труд и потенцијал за даље напредовање, а за одабране младе глумце ће бити организован низ састанака са филмским професионалцима из читавог света.

Улога у Довлатову, руско-пољско-српској копродукцији у режији Алексеја Германа млађег, прва је главна улога на филму за младог Марића. Филм, настао и уз подршку Филмског центра Србије, премијеру је имао зимус управо у главном такмичарском програму Филмског фестивала у Берлину.

О улози у Довлатову Милан Марић је, између осталог, рекао да је покушавао да одгонетне шта се крије иза тог Довлатовљевог цинизма, те његове ироније, безобразлука, шта је иза тог штита.

„Онда сам схватио да се иза тога налази несигурност, туга, неко дете које не зна како да се избори са задатком, а сви око њега очекују да то што пре реши", навео је Марић.

У Србији, Милан Марић је остварио епизодне улоге у дугометражним филмовима Бранио сам Младу Босну (2014), Добра жена (2016), Влажност (2016), Санта Марија дела Салуте (2016), као и у запаженим краткометражним филмовима Изгледаш до јаја кад сам одваљен (2013) и Живот траје три дана (2017).

На телевизији смо га гледали у серијама Мирис кише на Балкану, Немањићи – рађање краљевине, Војна академија, Јутро ће променити све, а ускоро ћемо га гледати и у новим телевизијским играним серијама Беса, Пет и Жмурке.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво