Игор Ђорђевић: Популарност серије „Корени“ је оптимистична за укус публике

Гледаоци су у досадашњим „Коренима“ успели да упознају и добре и лоше стране Ђорђа Катића. Глумац Игор Ђорђевић, гостујући у Јутарњем програму, истакао је да је га радује пажња коју је, због серије, добила и књига.

Утисци и реакције на рачун Корена су неподељене. Глумац Игор Ђорђевић који тумачи улогу Ђорђа Катића у серији РТС-а каже да се екипа, радећи на њој, није бавила том врстом очекивања.

„Ми смо само имали утисак да радимо нешто доста важно и дошли смо доста припремљени баш због осећаја одговорности према том делу према којем сви гајимо поштовање“, рекао је Ђорђевић истакавши да га и као учесника у пројекту, али и као грађанина радује пажња јавности.

„Радује ме да се гледају такви садржаји и да се промовише једно такво књижевно дело, то је оптимистично што се тиче укуса наше публике“, истакао је уметник.

Лик Ђорђа, због пркоса и отпора, али и због бола који осећа због личних проблема, један је од најинтригантнијих. Говорећи о припреми за улогу, Игор наводи да је кључно било време пре почетка снимања.

„Није то било ништа другачије од онога како се иначе припремам. Морам да истакнем, добили смо четири месеца раније сценарио и то је доста помогло да уђем у причу. Када имате књижевну грађу имате структне индикације како се тај лик понаша“, објашњава Ђорђевић додајући да сусрет са литаратуром „глумца брани и помаже му да прецизно одигра оно што је писац написао.

Као један од разлога за добар резултат Ђорђевић наводи и то што су се глумци доста договарали око својих ликова.

Истичући да није честа појава да колеге и стручна јавност одобравају неко остварење, Ђорђевић каже да је реч скоро о феномену: „Једнодушни су у одобравању. Ово је феномен, што се мене тиче, да су сви мишљења да је одличан посао урађен“.

Говорећи о серији Делиријум тременс по комаду Горана Марковића коју ћемо тек видети, Игор Ђорђевић открива да ће његов лик бити задужен за комичну страну.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво