Игор Ђорђевић: Популарност серије „Корени“ је оптимистична за укус публике

Гледаоци су у досадашњим „Коренима“ успели да упознају и добре и лоше стране Ђорђа Катића. Глумац Игор Ђорђевић, гостујући у Јутарњем програму, истакао је да је га радује пажња коју је, због серије, добила и књига.

Утисци и реакције на рачун Корена су неподељене. Глумац Игор Ђорђевић који тумачи улогу Ђорђа Катића у серији РТС-а каже да се екипа, радећи на њој, није бавила том врстом очекивања.

„Ми смо само имали утисак да радимо нешто доста важно и дошли смо доста припремљени баш због осећаја одговорности према том делу према којем сви гајимо поштовање“, рекао је Ђорђевић истакавши да га и као учесника у пројекту, али и као грађанина радује пажња јавности.

„Радује ме да се гледају такви садржаји и да се промовише једно такво књижевно дело, то је оптимистично што се тиче укуса наше публике“, истакао је уметник.

Лик Ђорђа, због пркоса и отпора, али и због бола који осећа због личних проблема, један је од најинтригантнијих. Говорећи о припреми за улогу, Игор наводи да је кључно било време пре почетка снимања.

„Није то било ништа другачије од онога како се иначе припремам. Морам да истакнем, добили смо четири месеца раније сценарио и то је доста помогло да уђем у причу. Када имате књижевну грађу имате структне индикације како се тај лик понаша“, објашњава Ђорђевић додајући да сусрет са литаратуром „глумца брани и помаже му да прецизно одигра оно што је писац написао.

Као један од разлога за добар резултат Ђорђевић наводи и то што су се глумци доста договарали око својих ликова.

Истичући да није честа појава да колеге и стручна јавност одобравају неко остварење, Ђорђевић каже да је реч скоро о феномену: „Једнодушни су у одобравању. Ово је феномен, што се мене тиче, да су сви мишљења да је одличан посао урађен“.

Говорећи о серији Делиријум тременс по комаду Горана Марковића коју ћемо тек видети, Игор Ђорђевић открива да ће његов лик бити задужен за комичну страну.

број коментара 9 Пошаљи коментар
(понедељак, 10. дец 2018, 22:07) - Petar [нерегистровани]

Iznenadjenje

Igor Djordjevic je prosto FENOMENALAN!!!!Tako dobro glumi Djordja koji je vrlo komplikovan. i hteli ili ne osecate veliku empatiju zbog koje vam suze naviru!! Bravo za Igora!!!

(понедељак, 10. дец 2018, 21:47) - Miljana [нерегистровани]

Otkrovenje!

Posle mnogo vremena pocela sam da gledam(na srecu) neku seriju.Dakle Igor Djordjevic je za mene pravo otkrovenje.Covek je tako dobar glumac da sam sigurna. da njegova slava i popularnost tek dolazi.Svi su zaista dobri ali mi zbog njegove sjajne glume nesretnog Djordja suze liju bez prestanka!Skoro me tako nije neko odusevio ;samo napred Igore,sigurna sam da tvoje vreme tek dolazi!!!

(недеља, 09. дец 2018, 21:42) - anonymous [нерегистровани]

Divljenje

Nisam imala priliku da vidim koliko je dobar glumac ovaj covek... On je otkrovenje on je sjajan....

(недеља, 09. дец 2018, 21:36) - Sanja [нерегистровани]

...

Glumčina !!!!!!

(недеља, 09. дец 2018, 12:59) - anonymous [нерегистровани]

Odlicna serija

Svaka cast. Radujem se i jedva cekam jos ovakvih serija.

(недеља, 09. дец 2018, 12:51) - дан [нерегистровани]

Испало је

Испало је нормално да неко зеленаши на муци сељака, краде на мери, понижава жену и обилази проститутке ако се води као Србин пре 100 година ! Данас би рекли да је жртва нових мерила !

(недеља, 09. дец 2018, 12:50) - anonymous [нерегистровани]

briljira..

Seija "Meso" je takođe maestralna, i zbog lika koji je gradio Đorđević.

(недеља, 09. дец 2018, 11:35) - anonymous [нерегистровани]

Koreni

Igor Djordjevic je za mene veliko otkrovenje...Bilo je puno uloga ali ova je licni pecat u kome je dokazao raskosni glumacki talenat.Iskreno, nisam znao da tako verodostojno moze da se trasformise i sazivi sa ulogom....mislim da ce pojavljivanje u ovom projektu otvoriti mnoga vrata nekih novih naslova..Svi glumci su sjajni, serija fantasticna i ostaje u amanet narodu i tv.Mozda neskromno s moje strane ali kultno ostvarenje koje ce uvek imati vrednost... ovo je putokaz kako treba snimati i raditi..Pozdrav iz Sapca.

(недеља, 09. дец 2018, 10:31) - anonymous [нерегистровани]

Odlican Glumac

Svaka cast najbolju ulogu je odigrao u seriji Petar Kocic"