„Хоризонти“ у српске биоскопе стижу 20. децембра

Лаж и њене последице у једној малој средини могу да доведу и до вишеструког убиства. Шта све у таквој ситуацији доноси нови дан публика може сазнати у остварењу „Хоризонти“, редитеља и сценаристе Светислава Драгомировића, које, 20. децембра, стиже у биоскопе широм Србије.

Остварење Хоризонти приказано је на Филмском фестивалу у Каиру, као и на фестивалима у Монтреалу и Котбусу у Немачкој.

На филмском фестивалу у Сопоту Јовани Гавриловић, за улогу Јованке, додељена је награда „Мира Ступица“ за најбољу глумицу.

Филм приказује како једна велика лаж увлачи наизглед обичну сеоску породицу у компликоване и неприродне односе који кулминирају вишеструким убиством, трагедијом која оставља озбиљне последице на преживеле.

У глумачкој екипи су Гојко Балетић, Слободан Бештић, Јована Гавриловић, Стефан Бундало, Небојша Рако, Борис Пинговић, Никола Станимировић, Никола Арсић, Бранка Шелић, Јанко Цицка и Душан Драгомировић.

Светислав Драгомировић се активно бави филмом од 2011. године када уписује Академију уметности у Београду. Направио је неколико кратких документарних филмова, а Хоризонти су његов први дугометражни играни филм.

Драгомиовићево остварење настало је у продукцији Академије уметности у Београду, „Синамон филмс“ и „Греј три филм“, а уз подршку Филмског центра Србије који је ово остварење подржао у категорији завршних студентских филмова.

Хоризонти ће у домаћим биоскопима бити од 20. децембра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво