„Хоризонти“ у српске биоскопе стижу 20. децембра

Лаж и њене последице у једној малој средини могу да доведу и до вишеструког убиства. Шта све у таквој ситуацији доноси нови дан публика може сазнати у остварењу „Хоризонти“, редитеља и сценаристе Светислава Драгомировића, које, 20. децембра, стиже у биоскопе широм Србије.

Остварење Хоризонти приказано је на Филмском фестивалу у Каиру, као и на фестивалима у Монтреалу и Котбусу у Немачкој.

На филмском фестивалу у Сопоту Јовани Гавриловић, за улогу Јованке, додељена је награда „Мира Ступица“ за најбољу глумицу.

Филм приказује како једна велика лаж увлачи наизглед обичну сеоску породицу у компликоване и неприродне односе који кулминирају вишеструким убиством, трагедијом која оставља озбиљне последице на преживеле.

У глумачкој екипи су Гојко Балетић, Слободан Бештић, Јована Гавриловић, Стефан Бундало, Небојша Рако, Борис Пинговић, Никола Станимировић, Никола Арсић, Бранка Шелић, Јанко Цицка и Душан Драгомировић.

Светислав Драгомировић се активно бави филмом од 2011. године када уписује Академију уметности у Београду. Направио је неколико кратких документарних филмова, а Хоризонти су његов први дугометражни играни филм.

Драгомиовићево остварење настало је у продукцији Академије уметности у Београду, „Синамон филмс“ и „Греј три филм“, а уз подршку Филмског центра Србије који је ово остварење подржао у категорији завршних студентских филмова.

Хоризонти ће у домаћим биоскопима бити од 20. децембра.

број коментара 0 пошаљи коментар