Комичар Кевин Харт одустао од вођења доделе Оскара

После таласа незадовољства изазваног старим твитовима увредљивим за ЛГБТ заједницу, комичар Кевин Харт одлучио је да се повуче са места домаћина церемоније доделе награда Америчке филмске академије.

„Одлучио сам да не будем водитељ доделе Оскара јер не желим да одвлачим пажњу током вечери током које би требало да многи талентовани уметници буду у центру пажње. Искрено се извињавам LGBTQ заједници због мојих речи у прошлости“, написао је Харт на Твитеру.

Оваква одлука америчког глумца, комичара и продуцента уследила је након објављивања да ће он водити церемонију најгламурозније доделе награда у свету филма и негодовања великог броја корисника друштвених мрежа због Хартових старих твитова, јавља Ројтерс.

Кевин Харт је у великом броју објава на Твитеру користио изразе увредљиве за припаднике LGBTQ заједнице.

Реч је о твитовима углавном из 2009. и 2010. године који су обрисани, али су фотографије са њима преплавиле друштвене мреже чим је објављено да ће Харт водити доделу Оскара.

Глумац је најпре покушао да ублажи буру тако што је пратиоцима на Твитеру поручио да не треба да траже разлоге за љутњу, али како је изостало извињење са његове стране, број оних који су негодовали постајао је све већи.

Свечано уручење Оскара одржаће се 24. фебруара у Лос Анђелесу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво