Комичар Кевин Харт одустао од вођења доделе Оскара

После таласа незадовољства изазваног старим твитовима увредљивим за ЛГБТ заједницу, комичар Кевин Харт одлучио је да се повуче са места домаћина церемоније доделе награда Америчке филмске академије.

„Одлучио сам да не будем водитељ доделе Оскара јер не желим да одвлачим пажњу током вечери током које би требало да многи талентовани уметници буду у центру пажње. Искрено се извињавам LGBTQ заједници због мојих речи у прошлости“, написао је Харт на Твитеру.

Оваква одлука америчког глумца, комичара и продуцента уследила је након објављивања да ће он водити церемонију најгламурозније доделе награда у свету филма и негодовања великог броја корисника друштвених мрежа због Хартових старих твитова, јавља Ројтерс.

Кевин Харт је у великом броју објава на Твитеру користио изразе увредљиве за припаднике LGBTQ заједнице.

Реч је о твитовима углавном из 2009. и 2010. године који су обрисани, али су фотографије са њима преплавиле друштвене мреже чим је објављено да ће Харт водити доделу Оскара.

Глумац је најпре покушао да ублажи буру тако што је пратиоцима на Твитеру поручио да не треба да траже разлоге за љутњу, али како је изостало извињење са његове стране, број оних који су негодовали постајао је све већи.

Свечано уручење Оскара одржаће се 24. фебруара у Лос Анђелесу.

број коментара 1 пошаљи коментар
(петак, 07. дец 2018, 13:14)
anonymous [нерегистровани]

Изрази

Па он је и скратио, више није LGBT али ни LGBTQ, сада је LGBTTTQQIAA и додаваће се слова.